7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctoriţa Goga s-a întors acasă

Doctoriţa Goga s-a întors acasă

Doctoriţa Goga a reuşit ieri să iasă din arest, după ce i-a convins pe judecătorii de la Curtea de Apel că nu prezintă nici un pericol pentru societate.
Reamintim că Valentina Goga, medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Casa de Pensii Dolj, a fost trimisă în judecată de Parchetul Tribunalului Dolj pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, după ce a luat o şpagă de 500 de lei de la un bolnav pentru a-i aproba pensionarea medicală. Reţinută pentru 24 de ore pe 30 septembrie, imediat după flagrant, a fost eliberată din arest a doua zi, pe 1 octombrie, după ce Tribunalul Dolj a refuzat propunerea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare pe numele acesteia. Pe 2 octombrie, Curtea de Apel Craiova a admis însă recursul procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a doctoriţei.

Eliberatorii: Mereanu, Vintilă şi Făurar

Odată cu trimiterea acesteia în judecată, Tribunalul Dolj a luat din nou în discuţie, pe 13 octombrie, menţinerea arestului preventiv. Şi din nou această instanţă a dispus eliberarea Valentinei Goga prin înlocuirea arestului preventiv cu obligaţia de a nu părăsi ţara, pe motiv că inculpata nu ar prezenta pericol social. Pe 15 octombrie, Curtea de Apel Craiova a intervenit din nou şi a menţinut arestul preventiv pentru doctoriţă, considerând că starea de pericol pentru societate poate consta şi în sentimentul de insecuritate perceput de opinia publică, atunci când constată că fapte de gravitate mare, cum ar fi cele de corupţie, nu sunt sancţionate eficient de justiţie, care i-ar pune prea uşor în libertate pe inculpaţi.
Pe 2 noiembrie, la primul termen de judecată din acest dosar, judecătorul Laurenţiu Anghel a dispus din nou eliberarea sub control judiciar a doctoriţei Goga. Şi de această dată, procurorii au făcut recurs. N-au mai avut însă noroc. Recursul a fost judecat ieri, la Curtea de Apel Craiova, de un complet format din magistraţii Constantin Mereanu, Gheorghe Vintilă şi Ştefan Făurar. Cei trei bărbaţi s-au lăsat impresionaţi de doctoriţa care, cu o lacrimă în colţul ochiului, şi-a susţinut nevinovăţia în faţa lor, astfel că au decis să respingă recursul procurorilor, dispunând punerea în libertate a inculpatei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII