15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalParcările neregulamentare, la liber în weekend

Parcările neregulamentare, la liber în weekend

Parcările neregulamentare au „verde“ sâmbăta şi duminica în Craiova. La sfârşit de săptămână, Serviciul de ridicări din cadrul Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova nu lucrează şi, din acest motiv, în unele zone din oraş, puteţi găsi maşini parcate în mijlocul străzii. Un exemplu este zona sensului giratoriu de la Colegiul „Carol I“, unde duminică mai multe maşini erau staţionate chiar în mijlocul carosabilului, după cum se poate observa din fotografiile publicate pe pagina Reporter GdS.
În fotografiile primite la Reporter GdS se pot observa patru automobile parcate pe zona care delimitează benzile de circulaţie, înspre clădirea Proiect, în timp ce un altul, marca BMW, ocupă un „loc de parcare“ în zona dinspre Colegiul „Elena Cuza“. Nici unul dintre proprietarii automobilelor respective nu a fost „deranjat“ de vreun responsabil cu respectarea normelor Codului Rutier.
Din câte se pare, conducerea RAT nu a aflat că, în weekend, lucrează neîntrerupt atât Poliţia Rutieră, cât şi Poliţia Comunitară. Întrebat despre programul angajaţilor Serviciului de ridicări, directorul Marian Teodorescu a declarat că aceştia „nu lucrează sâmbăta şi duminica. Lucrăm când lucrează şi Poliţia Rutieră“.
Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova, a explicat că în timpul liber al celor de la Ridicări Auto, poliţiştii au posibilitatea de a-i „invita“ la sediu, printr-o notificare, pe contravenienţii care parchează neregulamentar. „În astfel de cazuri se fac fotografii, se identifică proprietarul maşinii şi sunt invitaţi la sediu, unde primesc sancţiunea“, a declarat Zuican.
Nici poliţiştii comunitari nu au observat ceva în neregulă în zona amintită, Constantin Petrescu, şeful Poliţiei Comunitare Craiova, declarând că duminică nu s-a făcut nici o constatare privind acest caz, deşi oamenii pe care îi conduce au program de lucru ca în orice altă zi din săptămână. Am reţinut şi cele sesizate de dumneavoastră. Am avut o discuţie cu directorul RAT privind programul echipajelor de ridicări în timpul weekendului, însă dumnealui este cel care trebuie să îşi rezolve problema de personal“, a spus Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII