12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti din cinci judeţe, în razie la Olt

Poliţişti din cinci judeţe, în razie la Olt

Poliţiştii olteni alături de colegi din cinci judeţe ale ţării au efectuat o razie de amploare, miercuri seară, în oraşele Caracal şi Drăgăneşti-Olt. La acţiune a participat şi şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul-şef Petre Ştefan.

Oraşele Caracal şi Drăgăneşti-Olt au fost împânzite de poliţişti miercuri seară. Echipaje din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Olt, Investigaţii Criminale, Inves-tigare a Fraudelor, Ordine Publică şi mascaţi, alături de colegii din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Teleorman şi Vâlcea au desfăşurat controale ample în trafic. „Razia este organizată în cadrul acţiunii «Olt în siguranţă» şi se desfăşoară sub directa coordonare a conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt cu sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acţiunea vizează creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice, disciplinarea participanţilor la traficul rutier, reducerea numărului de accidente, precum şi prevenirea şi combaterea încălcărilor legislaţiei în vigoare în diferite domenii de activitate“, a precizat comisarul Ilie Roşu, şeful SPR Olt.

22 de permise reţinute

Acţiunea s-a desfăşurat între orele 18.00 şi 24.00. Poliţiştii de la Rutieră au făcut verificări privind actele autoturismelor, identitatea persoanelor aflate în maşini, dar şi bunurile din acestea. Au fost verificate 742 de autovehicule, iar 144 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest. Au fost reţinute 22 de permise de conducere: şase pentru consum de alcool, patru pentru depăşire neregulamentară, nouă pentru neacordare prioritate pietoni, iar trei pentru circulaţie pe sens opus. De asemenea, poliţiştii au aplicat 328 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.160 de lei, şi au constatat şi patru infracţiuni privind încălcarea prevederilor legislaţiei rutiere. „Au fost constatate patru infracţiuni, trei pentru consum de alcool peste limita legală şi una pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat“, a precizat Cristi Rădoi, din cadrul SPR Olt. Totodată, agenţii de la Rutieră au legitimat 811 persoane. La activitate au participat 25 de echipaje de poliţie. Acestea au fost însoţite de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul-şef Petre Ştefan. „Este o acţiune cu efective mărite, care are caracter preventiv. Vrem să inspirăm oamenilor sentimentul de siguranţă care trebuie să existe la fiecare dintre noi“, a spus Petre Ştefan. Astfel de acţiuni vor mai avea loc pe raza judeţului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII