28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste zece hectare de vegetaţie uscată, arse

Peste zece hectare de vegetaţie uscată, arse

Pompierii din Gorj au avut de lucru cu flăcările, marţi fiind nevoiţi să intervină la stingerea a cinci incendii. În comuna Samarineşti, satul Boca, ei s-au deplasat pentru stingerea unui incendiu la vegetaţia uscată, ce cuprinsese aproximativ 1,5 ha din terenul proprietate a Primăriei Samarineşti.
Apoi, o autospecială şi trei pompieri au intervenit pentru stingerea focului la circa 2 ha de vegetaţie uscată în oraşul Ţicleni, pe marginea drumului judeţean 67C. După-amiază, pompierii s-au luptat cu flăcările la Buduhala şi Scoarţa, unde au stins focul de pe două, respectiv cinci hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş. Cauza principală a izbucnirii acestor incendii a fost focul în aer liber lăsat nesupravegheat.
Marţi noapte, Garda de Intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Motru împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Glogova au intervenit în satul Olteanu pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o claie de fân. Au ars aproximativ 800 kg de plante furajere. Cauza probabilă a incendiului este un trăsnet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS