7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie pentru un post titularizabil

Bătaie pentru un post titularizabil

Mii de doljeni care aspiră la o slujbă la catedră şi-au depus dosarul pentru susţinerea examenului de titularizare din acest an, concurenţa fiind acerbă.

La sfârşitul săptămânii trecute s-a finalizat perioada de înscriere pentru examenul de titularizare din acest an. 2.700 de candidaţi s-au înscris pentru cele 60 de discipline de concurs. Cea mai mare concurenţă este pentru catedrele întregi, titularizabile, atât din Craiova, cât şi din restul localităţilor din judeţ. Astfel, pentru cele două locuri titularizabile la istorie s-au înscris 144 de doljeni. La educatori sunt patru înscrişi pentru o catedră, la învăţători, 6,5 pe loc, la matematică, 37 de candidaţi pe loc, la limba şi literatura română, 50 de concurenţi pe loc. „La limba engleză s-au înscris 167 de candidaţi pe cele zece locuri titularizabile. Pentru acest examen, avem nevoie de aproximativ 140 de profesori evaluatori. Începând din acest an, conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului, probele scrise se susţin la toate disciplinele într-o singură zi“, a menţionat Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Pe 15 iulie, examenul scris

În Dolj, vor exista doar trei centre de concurs, pentru examenele de titularizare, dar şi de suplinire: unul la Grupul Şcolar Electroputere şi Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja“, al doilea la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ şi Liceul Teoretic „Henri Coandă“, iar cel de-al treilea, la Grupul Şcolar Energetic. Repartizarea profesorilor în unităţile şcolare judeţene se va face în şedinţe publice. Validarea dosarelor se va face în două etape: în perioada 29 iunie – 3 iulie, pentru concurenţii aflaţi deja în sistemul de învăţământ, care nu sunt titulari, şi pe 3 iulie, pentru absolvenţii din acest an ai studiilor universitare. Pe 9 iulie se vor publica datele candidaţilor pe internet, iar în intervalul 10-13 iulie, dascălii care optează pentru liceele cu profil vocaţional susţin probele practice. Examenele scrise se desfăşoară pe 15 iulie, iar între 22 şi 29 iulie are loc repartizarea candidaţilor, în şedinţe publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII