7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSimpozion cu tema HIV-SIDA, la Craiova

Simpozion cu tema HIV-SIDA, la Craiova

Asociaţia Europrotector, Direcţia Judeţeană pentru Tineret, Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu invitaţii din cadrul Grupului de Coordonare Locală Dolj, al Casei de Cultură Oreahovo şi al Spitalului Kozlodui organizează astăzi simpozionul internaţional cu tema „Abordări inovatoare privind problematica HIV/SIDA în instituţiile de învăţământ“. Manifestarea constituie o parte integrantă a unui program amplu care vizează reducerea impactului negativ al HIV/ SIDA la nivelul judeţului Dolj şi al regiunii Oltenia. Organizatorii şi-au propus realizarea unui program de cooperare transfrontalieră, derulat în parteneriat cu instituţii similare din Bulgaria.
Conform statisticilor Comisiei Naţionale de Luptă Anti-SIDA, numărul de cazuri de infecţie HIV – boală SIDA din România era de 9.669 la sfârşitul anului trecut. În Oltenia există peste 600 de tineri infectaţi cu HIV, majoritatea născuţi în 1988-1989 şi infectaţi pe cale sanguină în perioada respectivă.
Obiectivele simpozionului sunt: creşterea nivelului de informare a cadrelor didactice în domeniul HIV/SIDA, a cadrelor medicale – angajaţi ai serviciilor sociale, dezvoltarea abilităţilor de relaţionare cu persoanele infectate/afectate HIV, dezvoltarea colaborării cu instituţii de resort din Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS