19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmaşii lui Bică

Urmaşii lui Bică

Prima „mutare“ pentru înlocuirea comisarului-şef Gheorghe Bică de la comanda poliţiştilor doljeni s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, când şeful Poliţiei Municipiului Craiova şi-a depus demisia.

Evenimentul aşteptat de câteva zile a avut loc vineri, în şedinţa de comandă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, când comandantul Poliţiei Municipiului Craiova, comisarul-şef Valentin Tănasie, şi-a prezentat demisia din funcţie. N-a mirat pe nimeni această demisie, deoarece face parte din şirul de schimbări preconizate la comanda poliţiei doljene, dar şi a Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova.

Bursa zvonurilor

Comisarul-şef Gheorghe Bică, aflat acum atât la comanda IPJ Dolj, cât şi a BCCO Craiova, şi-a depus raportul pentru încetarea activităţii, pentru a deveni pensionar încă din cursul acestei luni. O asemenea decizie era de aşteptat, nu doar pentru că are vârsta de pensionare, ci şi pentru că Bică se află la conducerea filialei craiovene a Universităţii „Spiru Haret“ Bucureşti, activitatea universitară ocupându-i o bună parte din timp. Dacă se pensionează înainte de 1 aprilie, poate pleca şi cu nişte salarii compensatorii, care se ridică la aproape 100.000 de lei.

Jocurile sunt făcute

După plecarea lui Bică, jocurile par să fie deja făcute. Comisarul-şef Valentin Tănasie, fost lucrător de Crimă Organizată, iar mai apoi la Direcţia Generală Anticorupţie Dolj, ar urma să preia în scurt timp conducerea BCCO Craiova. Zvonul demisiei sale pentru întoarcerea în rândul poliţiştilor de la Crimă Organizată apăruse cu aproape o săptămână în urmă.
În locul lui, la comanda Poliţiei Municipiului Craiova – preluată momentan de adjunctul lui Tănasie, comisarul-şef Jane Preda – ar urma să vină comisarul Mauriciu Popa, în prezent şef al Secţiei 3 Poliţie Craiova, odinioară şef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Dolj.
Cât despre postul de şef al IPJ Dolj, tot zvonurile îl plasează drept urmaş în scaunul lui Bică pe comisarul Ionel Gone, şeful Serviciului Anticorupţie Dolj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a MAI, şi el tot un fost lucrător de Crimă Organizată.
Din schemă lipseşte comisarul-şef Georgel Enescu. Fostul şef al poliţiei doljene este în prezent director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII