17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBanii Fiscului s-au dus la Poştă

Banii Fiscului s-au dus la Poştă

Banii recuperaţi din executări silite de finanţele doljene au fost daţi pe plicuri şi hârtii. Anul trecut, cea mai mare sumă – 1,2 milioane de lei –  a fost cheltuită pentru a trimite înştiinţări şi somaţii prin poştă către firme datornice sau aflate în executare şi pentru a se organiza licitaţii.

Banii Fiscului recuperaţi din executări silite ar trebui să se cheltuiască tot pe executări silite. Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) repartizează către Fiscul doljean 15% din încasările instituţiei provenite din executări silite. Banii pot fi folosiţi, în condiţiile legii, „pentru finanţarea cheltuielilor necesare îmbunătăţirii activităţii de recuperare a creanţelor bugetare“.

1,2 milioane de lei, pe somaţii şi înştiinţări

Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj, Mihai Antonescu, susţine că nici un leu din aceşti bani nu a fost cheltuit pe umflarea drepturilor băneşti ale subordonaţilor lui, ci toţi banii s-au dus pe cheltuieli materiale. Pe ultimele şase luni din 2008, din cele 2,2 milioane de lei, cât a avut Fiscul doljean alocat de la ANAF din executări silite, peste 1,2 milioane de lei au fost cheltuiţi „cu poşta şi telecomunicaţiile, adică înştiinţări la plată, somaţii trimise către firmele care nu şi-au achitat la timp impozitele, licitaţii şi alte cheltuieli cu executările silite“, a spus Antonescu.
Şeful Fiscului doljean a mai precizat că, pe lângă serviciile de poştă şi telecomunicaţii, au fost cheltuiţi mulţi bani şi pentru coli de scris, tonere, hârtie de fax. Angajaţii Fiscului au avut parte de mobilier nou, mai exact, furnituri de birou, care au costat 130.402 lei, iar reparaţiile curente s-au cifrat la 158.781 de lei. Restul sumelor au fost cheltuite pe bunuri şi servicii de întreţinere, pe licenţe software etc.  

S-au plimbat de 80.000 de lei

Inspectorii fiscali s-au şcolit anul trecut pe banii statului. „În total, deplasările instituţiei, incluzând şi diurna, şi cheltuielile de transport prilejuite de deplasarea funcţionarilor la cursuri, au costat 80.588 de lei. Aici sunt incluse şi cheltuielile de transport de zi cu zi, deoarece angajaţii Direcţiei merg în control la agenţii economici cu maşina“, a mai spus directorul DGFP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII