19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCazul bărbatului mort la Slatina, la comisia de disciplină

Cazul bărbatului mort la Slatina, la comisia de disciplină

Dosarul privind cazul bărbatului din Drăgăneşti-Olt, care a murit pe 22 ianuarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după ce a fost plimbat mai bine de patru ore între secţiile unităţii medicale, a ajuns la comisia de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Olt. După mai multe zile de dezbateri şi după ce medicii şi asistentele implicate în acest caz au dat note explicative cu privire la cele întâmplate cu pacientul, membrii comisiei de disciplină trebuie acum să stabilească exact cine a greşit şi cine nu.   
„Dosarul a fost înaintat astăzi (ieri – n.r.) de comisia de jurisdicţie la cea de disciplină. Urmează ca, după ce vor primi şi rezultatele necropsiei cadavrului, membrii comisiei să stabilească decizia de vinovăţie în acest caz. Probabil, rezultatele de la Craiova şi Bucureşti vor sosi în patru sau cinci săptămâni“, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Olt, Costache Marinache.
Potrivit acestuia, cadrele medicale care vor fi găsite vinovate se pot alege cu avertisment, vot de blam, amendă, întrerupere temporară a activităţii medicale şi chiar excluderea din sistemul medical.
Colegiul Medicilor Olt a început ancheta la Spitalul Judeţean din Slatina, după ce pacientul din Drăgăneşti, Mihai Constantinescu, de 63 de ani, a fost plimbat câteva ore între secţiile unităţii medicale, fără a primi asistenţă.
Sunt verificate toate documentele medicale legate de acest caz. Poliţiştii şi procurorii desfăşoară, la rândul lor, o anchetă în care sunt cercetaţi toţi cei implicaţi în cazul bolnavului mort la Spitalul din Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS