7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjArtificii de Anul Nou în Roşia de Amaradia

Artificii de Anul Nou în Roşia de Amaradia

Localnicii din comuna gorjeană Roşia de Amaradia vor avea parte, în noaptea dintre ani, de un foc de artificii, la fel ca în oraşele ţării. Sătenii sunt încântaţi şi spun că nu au văzut niciodată „lumini pe cer“.

 

Autorităţile locale din comuna gorjeană Roşia de Amaradia le-au pregătit o surpriză sinistraţilor din Seciurile, dar şi celorlalţi cetăţeni ai localităţii. Focuri de artificii vor brăzda cerul în noaptea dintre ani. „Primăria Roşia de Amaradia intenţionează să organizeze acest eveniment într-un mod deosebit, printr-un foc de tabără şi artificii pe terenul de fotbal de lângă primărie. Banii au şi fost alocaţi deja, suma fiind de 5.000 de lei, iar în total se vor cheltui 10.000 de lei. Promit o noapte de vis pentru locuitorii comunei. Focul de artificii o să fie organizat în două tranşe. Primul o să fie pe stadion, iar al doilea, pe unul mai mic“, a declarat primarul Liviu Cotojman.

 

Chef de chef

 

Primarul a scris deja felicitări pentru locuitorii din Roşia de Amaradia, pe care le-a trimis prin angajaţii primăriei, ataşând şi câte o invitaţie, pentru noaptea de Anul Nou. Ilie Uţă, de 65 de ani, a spus că este încântat de surpriza pe care le-a pregătit-o edilul comunei: „Va fi frumos. Mă bucur că s-a gândit la aşa ceva primarul. Mai uităm şi noi de necazuri. Nu am văzut niciodată în realitate artificii pe cer. Am înţeles că-s lumini multe printre stele. Cred că va fi frumos. La noi în comună nu a fost niciodată astfel sărbătorită trecerea în Noul An“. La petrecerea de Revelion sunt aşteptaţi peste o mie de cetăţeni.

Zeci de localnici din comuna Roşia de Amaradia au fost afectaţi de alunecările produse în vara anului 2006, mulţi dintre ei rămânând fără case.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS