17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la şcoală

Incendiu la şcoală

Şcoala cu clasele I-VIII nr. 15 din Drobeta Turnu Severin a fost sâmbătă seară la un pas să fie mistuită de flăcări, după ce pe platforma cu europubele pline cu gunoi din apropiere a izbucnit un incendiu. Focul a topit ferestrele şi uşile din termopan ale unităţii de învăţământ. Doar intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă şi la acoperişul şcolii.

„Am fost anunţat de vecinii de lângă şcoală că ard pubelele de gunoi şi, când am ajuns eu, veniseră deja pompierii. Erau flăcări foarte mari. Părerea mea este că cineva a dat foc la pubele pentru că focul nu avea cum să izbucnească din senin“, a spus directorul unităţii de învăţământ.

Poliţia a fost nevoită să spargă uşile şcolii pentru a deschide geamurile şi a activa sistemul de alarmă în caz de incendiu. „Detaşamentul de pompieri a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu la europubelele Şcolii generale nr. 15. Când am ajuns la faţa locului, focul se propaga cu flacără deschisă, cu pericol de extindere la întreaga şcoală. Au fost afectate geamurile termopan de la parter şi uşa de la intrare. Am intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă“, a spus Petrişor Ghelinescu, plutonier la ISU „Drobeta“. Flăcările au fost stinse, iar pagubele sunt în curs de evaluare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS