10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Vin tezele!

Peste 350.000 de elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a vor susţine, de săptămâna viitoare, tezele cu subiect unic din semestrul I. Notele obţinute vor conta, în proporţie de 50%, la admiterea în liceu, potrivit calendarului şi metodologiei de examen aprobate de Ministerul Educaţiei. Pe 25 noiembrie va avea loc prima probă din cadrul tezelor cu subiect unic, cea de limba şi literatura maternă, urmând ca pe 3 decembrie să fie susţinută proba de limba şi literatura română.
Teza unică la matematică este programată pe 13 decembrie, iar elevii claselor a VIII-a vor susţine şi o teză la alegere – istorie sau geografie. Elevii care nu participă la examene şi cei care nu promovează vor putea susţine tezele într-o sesiune specială, care va începe în februarie 2009. Examenele durează câte două ore, iar subiectele au o dificultate medie.
Tezele vor fi evaluate de doi profesori: unul de la clasă şi unul din afara şcolii unde învaţă elevul. În plus, profesorii corectori vor avea voie să sublinieze greşelile cu roşu, pentru a putea ţine mai uşor evidenţa acestora şi, în final, pentru a nota în conformitate cu gravitatea lor. Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, elevii vor fi admişi la liceu fără examen, ţinându-se cont de media generală a notelor obţinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50% din nota finală, şi de media generală de absolvire a claselor V-VIII, care contează tot în proporţie de 50%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS