7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăzboiul avizierului

Războiul avizierului

Supărat că sindicatele l-au dat în judecată pentru tichetele de masă, managerul Spitalului CFR Craiova, după o matură şi îndelungată chibzuinţă, le-a confiscat avizierul.

Sindicaliştii de la Spitalul CFR Craiova vor să facă plângere la poliţie împotriva managerului unităţii sanitare care, spun ei, le-a furat avizierul.

În urmă cu trei săptămâni, Sindicatul Liber Independent al Personalului Medico-Sanitar de la Spitalul CFR Craiova a declarat deschis conflictul de muncă împotriva conducerii unităţii, după ce angajaţii s-au plâns că nu şi-au primit tichetele de masă pe trei luni. Încercând să rezolve pe cale amiabilă problema, liderii au discutat mai întâi cu managerul spitalului, dr. Marius Matei. Acesta a promis că va rezolva problema, dar nu s-a ţinut de cuvânt. Pentru că vorba dulce nu le-a adus dreptatea, sindicaliştii au ajuns cu cererea lor în instanţă. „Am vrut doar să ne primim drepturile, nu am cerut măriri salariale, de aceea am dat în judecată spitalul“, a explicat lidera de sindicat Natalia Scăiceanu.

Managerul Spitalului CFR s-a gândit să nu tulbure mai tare apele şi le-a promis în continuare angajaţilor că le va da tichetele de masă fără să precizeze când. După care s-a aşternut tăcerea. N-a durat însă decât câteva zile, pentru că sindicaliştii, simţind că managerul nu are de gând să-şi respecte promisiunile nici de data aceasta, au postat la avizierul sindicatului un articol despre promisiunile făcute de manager şi altul despre morală şi onorarea promisiunilor, extras dintr-o publicaţie centrală, ilustrate cu o fotografie a managerului decupată din ziarul Gazeta de Sud. Supărat peste măsură când a văzut fotografia şi textul insinuant, managerul a ordonat confiscarea de urgenţă a avizierului.

 

Sindicaliştii vor reclama furtul

 

Pe 30 octombrie, la două zile după postarea articolelor, sindicaliştii au observat dispariţia avizierului şi au somat conducerea să pună avizierul la loc pentru a nu crea stări conflictuale între conducere şi angajaţi. În replică, managerul le-a răspuns că a dat jos avizierul pentru că nu corespundea standardelor care prevăd obligatoriu ca materialele informative să fie protejate cu geam şi lăcăţel, pentru ca să nu aibă acces la el toţi neaveniţii.

„Era doar un panou pe care oricine putea să lipească orice text cu conţinut denigrator“, a explicat managerul. Totuşi, pentru a-i mai îmbuna pe sindicalişti, Marius Matei a promis că va angaja o firmă care să le confecţioneze un avizier: „Avizierul anterior a fost necorespunzător montat şi într-un loc nepermis, în consecinţă se va amenaja un avizier, de o firmă specializată, unde va afişa Sindicatul Spitalului CFR“.

În schimb, avizierul spitalului, montat lângă cel al sindicatului, nu a fost desfiinţat, deşi nici acesta nu are geam şi lăcăţel. „Păi de ce nu le-a dat jos pe amândouă?“, a întrebat lidera. „Pentru că avizierul spitalului este mai vechi, dar îl vom schimba şi pe acesta“, a venit şi argumentul managerului.

Sindicaliştii consideră că demontarea avizierului este un abuz al conducerii şi au ameninţat că vor face plângere la poliţie pentru a reclama furtul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU