11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024

Fraţi de lapte

Producătorii de lapte participanţi la licitaţia „Laptele şi cornul“ organizată de Consiliul Judeţean Dolj au îngropat securea războiului. Pentru că scandalurile nu au făcut niciodată bine afacerilor, Lactido, Dorna şi Albalact şi-au aranjat licitaţia frăţeşte, astfel încât nimeni nu a ieşit în pierdere.
Licitaţia pentru distribuţia laptelui furnizat elevilor doljeni în cadrul programului guvernamental „Laptele şi cornul“ a fost iniţial disputată aprig de cei trei producători înscrişi în cursă. Lactido din Craiova, Dorna din Suceava şi Albalact au depus oferte pentru toate cele trei sectoare de distribuţie din judeţ. Încă dinaintea desemnării vreunui câştigător în urma etapei finale (licitaţia electronică), Lactido a contestat procedura la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Până la verdict, consiliul judeţean a încheiat contract pentru laptele din cele trei sectoare cu Lactido, care trebuie să asigure produsele până la 1 decembrie. CNSC nu a fost de acord cu reproşurile aduse de societate la organizarea licitaţiei şi a respins contestaţia formulată de producătorul doljean drept „inadmisibilă şi nefondată“.

Elevii nu vor mai primi brânză topită

Consiliul judeţean a continuat aşadar licitaţia, iar rezultatul final a oferit mari surprize, care sugerează faptul că toţi cei trei producători au căzut în final de acord. Potrivit vicepreşedintelui CJ, Dan Mogoş, pe sectorul unu a câştigat societatea Lactido, cu 0,67 lei pe produs, în timp ce Dorna şi Albalact au ofertat 0,68 lei. Pe sectorul doi a câştigat Albalact cu 0,67 lei, în condiţiile în care celelalte două au avut preţul de 0,68 lei pe produs. Pe sectorul trei a câştigat Lactido cu 0,67 lei pe produs şi… aţi ghicit! Celelalte firme au oferit 0,68 lei. Trebuie precizat aici că firma Dorna este cunoscută drept furnizoare pentru Lactido. Mogoş a menţionat că valoarea totală a contractului de furnizare a produselor lactate pentru anul şcolar 2007-2008 este de 5,5 milioane de lei, iar elevii nu vor mai primi din acest an brânză topită în loc de lapte sau iaurt.
„Sunt 70.120 de elevi care beneficiază de produse lactate pe cele trei sectoare în care a fost împărţit Doljul. Începând din acest an, nu se mai acceptă brânza topită, ci se merge doar pe lapte, iar în cazul în care nu există, pe iaurt“, a spus Mogoş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS