5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInvestitorii britanici, turişti în Dolj

Investitorii britanici, turişti în Dolj

O delegaţie de oameni de afaceri din Marea Britanie a venit pentru a treia oară în Dolj pentru a discuta despre oportunităţile investiţionale din judeţ. Astăzi, la Slatina britanicii vor tăia panglica unei noi baze de producţie.

 

Tratativele cu reprezentaţii agenţiei britanice First din regiunea Wakefield au fost începute acum doi ani de conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest. Practic, englezii şi-au luat angajamentul de a intermedia relaţiile de afaceri între investitorii din Wakefield şi autorităţile doljene, însă discuţiile nu au avut, cel puţin până acum, finalitate. În paralel, aceeaşi agenţie a intermediat contactele dintre firme din Wakefield şi autorităţile slătinene pentru înfiinţarea unor baze de producţie în oraş. Deşi au pornit din acelaşi punct, discuţiile cu autorităţile din Slatina au prins mult mai repede contur şi azi ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, împreună cu directorul agenţiei First Wakefield, Mohan de Silva, vor inaugura la Slatina o unitate de producţie a companiei Litestructures, principalul furnizor mondial de produse din aluminiu utilizate în construcţii.

 

Englezii, interesaţi
de aeroport

 

În timp ce în Olt lucrurile s-au mişcat foarte repede şi un nou investitor a poposit la Slatina, în Dolj, proiectele agenţiei de dezvoltare rămân un mister. În cadrul conferinţei de presă susţinute după o întrevedere cu autorităţile doljene, Mohan de Silva a declarat doar că intenţiile dezvoltatorilor englezi se leagă în principal de terenurile din jurul Aeroportului din Craiova, deţinute în prezent de Consiliul Judeţean Dolj şi având o suprafaţă totală de 233 de hectare. Directorul agenţiei First Wakefield a spus exact acelaşi lucru şi în luna august, când a venit, la fel ca şi acum, însoţit de reprezentanţi ai dezvoltatorului spaniol Bogaris. Singurele cuvinte venite din partea delegaţiei engleze au fost cele de mulţumire pentru ospitalitatea de care au dat dovadă autorităţile doljene la fiecare dintre vizitele de până acum. De această dată, delegaţia de oameni de afaceri va poposi şi în alte localităţi doljene, cum ar fi Filiaşi, Segarcea, Băileşti şi Calafat, în cursul şederii în Dolj, care va dura patru zile, fiind programată şi întâlnirea dintre preşedintele CJ, Ion Prioteasa, şi ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS