10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţia, în acţiune

Poliţia, în acţiune

Poliţiştii mehedinţeni au descoperit ieri, în urma unor acţiuni desfăşurate în tot judeţul, 51 de kilograme de canabis, arme de tir, gloanţe şi componente pentru puşti de vânătoare.

 

130 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi împreună cu cadre ale Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei au efectuat ieri, începând de la ora 5.00, la nivelul tuturor localităţilor din judeţ, mai multe percheziţii domiciliare la persoanele suspecte de comiterea unor infracţiuni, precum şi acţiuni de prevenire şi combatere a cerşetoriei, a vagabondajului, a furturilor din buzunare săvârşite în zonele aglomerate sau în mijloacele de transport în comun.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Mehedinţi au făcut trei percheziţii domiciliare pentru verificarea legalităţii deţinerii armelor şi muniţiilor. „În urma acestora, au fost găsite o puşcă de tir cu glonţ, calibrul 5,6 mm, 420 de cartuşe de arme neletale, 20 de cartuşe pentru cele cu glonţ de 5,6 mm şi componente pentru arme de vânătoare (ţevi, paturi, mecanisme de percutare), dar şi 300 de grame de pulbere de puşcă. De asemenea, efectivele Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi şi ale Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, precum şi din cadrul IJJ Mehedinţi au efectuat nouă descinderi domiciliare la mai mulţi suspecţi, despre care existau date că sunt implicaţi în traficul şi consumul ilicit de droguri. La locuinţa unuia dintre ei a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 80 de grame de canabis, despre care acesta a declarat că provine de pe o suprafaţă cultivată, aflată pe raza judeţului. O echipă de ofiţeri din cadrul SCCO Mehedinţi împreună cu suspectul s-au deplasat la locul indicat de acesta, fiind descoperită cantitatea de 51 de kilograme de canabis, care a fost recoltată, cântărită, uscată şi expertizată la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Precursori, din cadrul DGCCO“, a declarat inspectorul-şef al IPJ Mehedinţi, Gheorghe Podeanu.

În urma acţiunii, au fost identificaţi alţi patru suspecţi ce urmează să fie prezentaţi procurorului ce exercită supravegherea urmăririi penale.

 

Scutere fără acte şi ţigări netimbrate

 

Poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere au controlat şi ei 152 de autovehicule şi au constatat 27 de contravenţii, valoarea sancţiunilor ridicându-se la 8.794 de lei.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate de agenţii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Drobeta Turnu Severin, au fost descoperite 23 de motoscutere şi un vehicul tip ATV, fiind desfăşurate activităţi de cercetare penală faţă de S. G., întrucât acesta nu a putut justifica provenienţa bunurilor.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, agenţii Postului de Poliţie Burila Mare au depistat patru persoane care au tăiat ilegal 9 mc de material lemnos din fondul forestier naţional, valoarea prejudiciului ridicându-se la 1.800 de lei. În acest caz se continuă cercetările în baza Legii nr. 46/2008, lemnul fiind recuperat şi restituit ocolului silvic.

Pe linia combaterii actelor de comerţ stradal neautorizat, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat mai mulţi vânzători ambulanţi de ţigări netimbrate, de la care au fost ridicate în vederea confiscării 620 de pachete, în valoare de 1.860 de lei. Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.950 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU