18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalValutist găsit carbonizat în pădure

Valutist găsit carbonizat în pădure

Valutistul din Slatina dispărut de acasă în urmă cu aproape două săptămâni a fost găsit carbonizat în maşina sa complet arsă şi abandonată într-o pădure de la marginea satului Profa, comuna Spineni. Familia bărbatului crede că acesta a fost victima unei crime.

 

După mai multe zile de căutări în unele zone din Slatina şi din judeţ, anchetatorii l-au găsit pe Filoftean Jidovu, zis Luci, valutistul de 37 de ani care a dispărut de acasă pe 17 septembrie. Trupul carbonizat al bărbatului şi maşina sa arsă au fost descoperite sâmbătă, în jurul prânzului, de angajaţii parcului petrolifer din zonă, care au sunat imediat la 112 şi au anunţat poliţia.

Un procuror, medicul legist şi criminaliştii, în frunte cu comisarul Ion Voicu, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, s-au deplasat la faţa locului, pentru cercetări. Cadavrul valutistului a fost găsit pe bancheta din dreapta-faţă a maşinii. Oamenii legii susţin că numai după efectuarea testului ADN vor stabili identitatea victimei. Rudele spun însă că nu poate fi vorba despre altcineva.

„Cheile sunt ale lui Luci. Una dintre ele este chiar cea de la apartament. Şi maşina este a lui. Eu cred că a fost omorât şi maşina a fost incendiată ca să se piardă urmele“, a spus Florin Jidovu, fratele victimei. Familia bărbatului spune că Filoftean avea la el o sumă mare de bani şi că e posibil să fi ştiut cineva acest lucru.

 

„Nu avea nici un motiv să se sinucidă“

 

Soţia valutistului este în stare de şoc. Pe 17 septembrie, ea trebuia să aibă o întâlnire cu soţul său la Piaţa Zahana, din Slatina, pentru a face cumpărături. Nu l-a găsit pe Luci în zona unde acesta obişnuia să schimbe la negru valută şi la telefonul mobil nu a reuşit să ia legătura cu el. A aflat însă de la o vânzătoare din zonă că acesta ar fi spus că pleacă undeva şi că se întoarce peste douăzeci de minute. Nu s-a mai întors, însă.

„Nu este nici o sinucidere! Nu vreau să aud aşa ceva! Nu avea nici un motiv să se sinucidă“, a spus, plângând, femeia.

La fel susţin şi rudele. „Nu poate fi vorba despre cămătărie, datorii sau altceva. Nu primea telefoane de ameninţare şi nu avea duşmani. Era un om cu suflet mare. Împrumuta bani ca să facă un bine, nu cu camătă“, a spus o rudă a valutistului.

 

„Nu avem suspecţi“

 

Potrivit anchetatorilor, deocamdată, nu există un cerc de suspecţi. Oamenii legii spun că, deşi la faţa locului au fost găsite unele obiecte, cum ar fi brăţara din aur şi cheile bărbatului, pe care rudele le-au recunoscut, nu au certitudinea că fragmentele din cadavrul ars sunt ale lui Filoftean Jidovu.

„Bănuim că el este, dar nu putem fi siguri de acest lucru până ce nu avem ADN-ul. Nu putem întocmi un cerc de suspecţi deocamdată. Aşteptăm rezultatul probelor trimise la Institutul de Medicină Legală «Mina Minovici», din Bucureşti, pentru stabilirea ADN-ului. După stabilirea identităţii şi a cauzei morţii, urmează să se determine împrejurările în care persoana a decedat. Dacă se va constata că aceasta a fost omorâtă, abia atunci va fi format cercul de suspecţi şi se va acţiona pentru prinderea lor“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII