7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcis în Afganistan, decorat la Craiova

Ucis în Afganistan, decorat la Craiova

Trupul neînsufleţit al sergentului major Dragoş Traian Alexandrescu, eroul căzut la datorie într-o misiune de patrulare în Kabul – Afganistan, a fost adus ieri pe Aeroportul din Craiova.

Sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu, de 32 de ani, din Câmpulung Muscel, şi-a pierdut viaţa, iar alţi patru militari au fost răniţi duminică dimineaţă, în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1, Qalat – Kabul, la aproximativ 20 de kilometri de Qalat. Conform unui comunicat emis de Ministerul Apărării Naţionale, cei cinci militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“ se aflau într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 Qalat – Kabul, când al treilea transportor amfibiu blindat din coloana de patru a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Dragoş Traian Alexandrescu a decedat la scurt timp după producerea exploziei, iar sergentul major Gheorghe Irinel Matei, soldatul Ionuţ Claudiu Butoi, fruntaşul Dumitru Bogdan Angelescu şi soldatul Dumitru Marius Mihai au fost răniţi. Primii doi au suferit răni grave, fiind necesară transportarea lor în Germania pentru acordarea îngrijirilor medicale.

 

Primit cu onoruri militare

Trupul neînsufleţit al sergentului major Dragoş Traian Alexandrescu a ajuns ieri, în jurul orei 16.00, pe Aeroportul din Craiova, fiind transportat din Afganistan cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. Eroul Alexandrescu a fost primit de ministrul Meleşcanu, şeful statului major, şeful statului major al Forţelor Terestre, garda de onoare a „Scorpionilor Roşii“ craioveni şi cea a Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“, dar şi de rude şi prieteni. Camarazii militarului căzut în Afganistan au povestit că acesta a fost unul dintre cei mai buni soldaţi şi sunt şocaţi de pierderea sa.

După slujba religioasă şi după ce militarul căzut la datorie a fost înaintat în grad post-mortem şi decorat, ministrul Meleşcanu a transmis condoleanţe familiei acestuia, subliniind că „întreaga armată română preţuieşte cu sfinţenie sacrificiul eroului Dragoş Traian Alexandrescu şi se înclină cu respect în faţa jertfei sale supreme“.

 

Decorat şi înaintat în grad post-mortem

 

Pe Aeroportul din Craiova a avut loc şi ceremonia de decorare a eroului Dragoş Traian Alexandrescu. Acesta a fost decorat prin decretul preşedintelui Traian Băsescu cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de Cavaler, cu însemn de război. De asemenea, prin ordinul ministrului apărării, sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu a fost înaintat în gradul de sublocotenent post-mortem. După ceremonie, trupul neînsufleţit al lui Alexandrescu a fost transportat cu un camion militar la Câmpulung Muscel. Conform maiorului Dorinel Cotea, ofiţer de relaţii publice în cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte Braşov, sicriul va fi depus la Biserica „Sf. Nicolae“. În această dimineaţă se va oficia slujba religioasă, iar în jurul prânzului sublocotenentul Dragoş Traian Alexandrescu va fi înmormântat în Cimitirul Flămânda, pe Aleea Eroilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

62 COMENTARII