7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de copii romi, la grădiniţă

Sute de copii romi, la grădiniţă

Peste două sute de copii de etnie romă din judeţul Gorj au beneficiat de cursurile grădiniţelor estivale.

În perioada cât au urmat aceste cursuri, micuţii s-au pregătit pentru a începe clasa întâi. Acţiunea a făcut parte dintr-un proiect intitulat „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I“ şi a avut scopul de a ajuta preşcolarii romi să se familiarizeze cu mediul şcolar primar.

Proiectul a debutat pe 1 august, cursurile desfăşurându-se pe parcursul acestei luni în mai multe localităţi. Aproximativ 55 de copii au participat la cursuri în localităţile Buduhala, Bengeşti-Ciocadia, Ţânţăreni, Polovragi şi Galbenul, prin programul „Acces la grădiniţe pentru grupurile dezavantajate“.

Alte două sute de preşcolari, din Târgu Cărbuneşti, Târgu Jiu, Bolboşi, Albeni, Pârâul de Pripor şi Roşia de Amaradia au luat parte la cursurile organizate prin proiectul „Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I“.

Copiii au participat la tot felul de activităţi educative, iar ca răsplată viitori elevi vor primi rechizite şcolare până la 1 septembrie.

Programul reprezintă o soluţie pentru că foarte mulţi copii care abandonează cursurile şcolare sunt din rândul celor de etnie romă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU