7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSuplinitorii, ultimii la catedră

Suplinitorii, ultimii la catedră

S-a făcut ultima strigare pentru ocuparea posturilor libere din învăţământul doljean. După ce la începutul acestei săptămâni cadrele didactice care vor să ajungă la catedră, dar nu s-au înscris în perioada mai-iunie 2008 au depus dosarele pentru detaşare prin concurs pe bază de punctaj, acestea se vor bate sâmbătă, 23 august, în şedinţa publică la Grupul Şcolar Electroputere ca să ocupe posturile libere. Vor avea întâietate dascălii care solicită detaşare la cerere prin continuitate, apoi cei care vor detaşare în baza concursului din iulie 2008 şi care au obţinut nota minimă 5, posturile fiind ocupate în ordinea descrescătoare a notelor. Cadrele didactice care s-au titularizat în iulie 2008 vor depune dosare pentru detaşare în perioada 2-3 septembrie, la GS Electroputere, între orele 8.30-16.00, apoi se vor prezenta în şedinţa publică din 12 septembrie de la această unitate, iar cei care nu pot participa la aceasta pot desemna prin procură notarială împuterniciţi care să le ocupe posturile dorite. Dascălii care solicită un post, dar nu sunt prezenţi în sală şi nici nu au trimis un împuternicit vor pierde şansa de a intra în învăţământul doljean.

 

Teste şi interviuri pentru necalificaţi

 

Concursul de suplinire va avea loc pe 22 august numai pentru cadrele didactice care nu au susţinut concurs în lunile iulie din 2008, 2007 sau 2006 sau care au obţinut note sub 5 la sesiunea de titularizare din vară. După concurs urmează repartizarea pe posturi, pe 27 august – pentru cele de limba română, limbi moderne, învăţător, educatoare şi învăţământ special, pe 28 august -pentru educaţie fizică, educaţie plastică, educaţie muzicală, socio-umane, consiliere, istorie, geografie, religie, palatul şi cluburile copiilor, iar pe 29 august vor fi ocupate posturile de matematică, fizică, biologie, chimie, informatică, discipline tehnice, instruire practică. Cei care vor să fie suplinitori necalificaţi trebuie să depună dosarele pe 2 şi 3 septembrie la GS Electroputere, iar pe 9 septembrie vor fi testate, urmând ca în următoarea zi să susţină şi un interviu. Repartizarea lor pe posturi va avea loc pe 12 septembrie. Dascălii care nu au un post stabil în învăţământ şi vor să fie plătiţi cu ora va trebui să îşi depună dosarele la sesiul ISJ pe 2 şi 3 septembrie, urmând ca pe 8 septembrie să fie repartizaţi pe locurile rămase libere.

Cei care solicită detaşare şi suplinitorii se bat pentru cele 1.047 de norme sau fracţiuni de normă rămase libere după sesiunea de titularizare din vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS