15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSamsarul din Osica, amendat de DSVSA

Samsarul din Osica, amendat de DSVSA

Samsarul din comuna Osica de Jos, care a fost surprins zilele trecute în timp ce măcelărea ilegal zeci de animale, a fost amendat cu 20.000 de lei. Şoferii celor două autoutilitare care urma să transporte marfa spre Capitală au fost şi ei amendaţi cu câte 1.200 de lei, deşi au susţinut că nu ştiau nimic despre afacerile lui Petre Dumitru.

Enervat de valoarea amenzii, dar şi de faptul că este nevoit să plătească încă 35.000 de lei pentru distrugerea cărnii, bărbatul s-a luat la ceartă cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), solicitând diminuarea sancţiunii. În urma cântăririi întregii cantităţi de carne, s-a descoperit că este vorba de 4.040 de kilograme, nu de 2.000, cum se estimase iniţial. De asemenea, în urma unor verificări amănunţite, s-a constatat că bărbatul tăiase 21 de animale, şi nu zece.

Reamintim că reprezentanţii DSVSA au fost sesizaţi că în gospodăria lui Petre Dumitru se taie ilegal vite, carnea acestora fiind transportată pentru vânzare la Bucureşti. Joia trecută, la locuinţa bărbatului au fost găsite cantităţi mari de carne, piei şi capete de animale într-o anexă în care funcţiona un laborator improvizat. Alte şapte vite vii, cumpărate de la diverse persoane, urma să fie sacrificate. Aceste animale au fost sechestrate, iar în cazul în care proprietarul va face dovada că le-a achiziţionat legal, le va putea creşte sau valorifica.

O autoutilitară Dacia Papuc, condusă de Marius Berbece, din comuna Mărunţei, satul Malul Roşu, şi o dubiţă Mercedes, condusă de Stan Ralea, din comuna Cocora, judeţul Ialomiţa, aşteptau să fie încărcate cu marfa ce trebuia să plece spre Capitală. Poliţiştii fac cercetări pentru a descoperi dacă este vorba de o reţea organizată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS