17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţii de droguri rămân în arest

Traficanţii de droguri rămân în arest

Cei patru tineri arestaţi în dosarul „Curtea şcolii“ rămân după gratii, după ce Curtea de Apel Alba Iulia le-a respins recursul la sfârşitul săptămânii trecute. Ei au vârste între 18 şi 26 de ani şi au fost acuzaţi de trafic şi consum de stupefiante de mare risc. Cei patru vor mai sta în arest 30 de zile. „Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate recursurile declarate de cei patru inculpaţi, astfel încât aceştia vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv“, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Tinerii au fost arestaţi în urma unei acţiuni-fulger ce a avut loc consecutiv la domiciliile lor şi în căminele studenţeşti din Petroşani, în urmă cu o lună. Alţi doi tineri au fost „săltaţi“ de mascaţi în Cluj. „Poliţiştii au găsit mai multe doze de haşiş, în greutate de 4 g, câteva de canabis, în greutate de aproximativ 2 g, două cântare electronice de precizie, un dispozitiv de mărunţit canabisul, mucuri de ţigări confecţionate artizanal din canabis, o punguţă tip ziplock, precum şi patru bancnote de 100 de dolari contrafăcute. În urma celor găsite, şase persoane au fost reţinute de DIICOT, pentru 24 de ore, sub învinuirea de trafic şi consum de droguri de mare risc, iar alte patru au fost arestate pentru 29 de zile, în timp ce patru tineri au interdicţie de a părăsi ţara“, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Poliţiştii spun că tinerii, care locuiesc în Petroşani şi Petrila, primeau drogurile prin intermediul firmelor de transport în comun din străinătate sau cu trenul şi apoi le distribuiau la diverşi consumatori din Valea Jiului. Potrivit oamenilor legii, în această zonă sunt cel puţin 50 de consumatori de droguri de mare risc, care au între 18 şi 30 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS