12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNoapte însângerată

Noapte însângerată

Două accidente, în urma cărora o persoană a murit şi alte două au fost rănite grav, s-au înregistrat în noaptea de joi spre vineri pe şoselele din judeţul Dolj.

Primul accident rutier a fost provocat de un bărbat care nu avea permis de conducere şi care a lovit frontal o căruţă. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, Marin Surdu, de 32 de ani, din Craiova, care nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, se afla joi seară, în jurul orei 22.30, la volanul unui autoturism Mazda, pe DN 55. În apropierea localităţii doljene Bratovoieşti, a efectuat o manevră de depăşire fără să se asigure şi a izbit frontal o căruţă care circula din sens opus. În urma impactului deosebit de puternic, Nicolae Ilie, de 41 de ani, din comuna Rojişte, care conducea vehiculul cu tracţiune animală, a fost aruncat din căruţă şi a fost rănit grav. Calul care tracta căruţa a fost decapitat în urma impactului, iar şoferul Mazdei a fost rănit grav. La faţa locului a ajuns imediat un echipaj de jandarmi, care era în zonă şi care a acordat primul ajutor victimelor până la sosirea ambulanţei. „Echipajul de jandarmi care a trecut prin zonă a anunţat Serviciul de Ambulanţă prin 112, a acordat primul ajutor victimelor şi a rămas până la sosirea ambulanţei care a preluat răniţii“, a declarat locotenent Cosmin Mirea, ofiţer de relaţii publice în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Cele două persoane rănite, căruţaşul şi şoferul Mazdei, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde au rămas internate. Poliţiştii de la Rutieră doljeni au deschis un dosar de cercetare penală pe numele lui Marin Surdu, pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis şi de vătămare corporală din culpă.

 

A omorât un om şi a părăsit locul accidentului

 

În aceeaşi seară, o bătrână din localitatea doljeană Răcari a murit după ce a fost lovită de un autovehicul al cărui şofer a părăsit locul accidentului şi care nu a fost identificat încă de poliţişti. Potrivit reprezentaţilor IPJ Dolj, joi seară, pe DE 70, la ieşire din oraşul Filiaşi, în apropiere de comuna Răcari, a fost descoperit pe carosabil cadavrul unei femei.

Din primele verificări s-a stabilit că femeia a fost victima unui accident de circulaţie şi a fost identificată drept Rada Cîrjan, de 68 de ani, din Răcari. Poliţiştii doljeni fac cercetări pentru identificarea şi prinderea şoferului care a provocat accidentul, care, se pare, conducea un autovehicul de mare tonaj. „Până în prezent (ieri, ora 17.00 – n.r.), şoferul care a provocat accidentul nu a fost identificat. Există indicii că ar fi vorba de un autovehicul greu şi se continuă cercetările, pentru reţinerea responsabilului de producerea accidentului“, a declarat inspector principal Florentina Popescu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII