11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Control în pieţe, la ţigări

Poliţiştii şi vameşii craioveni au organizat vineri o razie în pieţele agroalimentare din municipiu, pentru combaterea comerţului ilegal cu ţigări. Pe parcursul acţiunii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Direcţiei Regionale şi Operaţiuni Vamale Craiova, au fost controlate 12 societăţi comerciale şi 23 de persoane fizice şi au fost confiscate 2.073 de pachete de ţigări netimbrate, valoarea mărfii ridicându-se la 8.000 de lei. Comercianţii prinşi că au încălcat legea sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, cum este cazul lui Marian V., de 50 de ani, din Craiova, administratorul unei firme. Acesta oferea spre vânzare în Piaţa Centrală din Craiova 579 de pachete de ţigări de diferite mărci, care nu aveau aplicate banderolele de marcaje fiscale.

Dragoş GAVRILĂ

Copil căzut de la etaj

O fetiţă doi ani a căzut, sâmbătă după-amiază, de la balconul unui apartament situat la etajul întâi al unui bloc din cartierul târgujian Debarcader. Din primele cercetări a rezultat că părinţii săi au lăsat-o nesupravegheată, iar copila a ieşit pe terasa apartamentului şi a alunecat peste balustradă. Se pare că uşa de la balcon a fost deschisă de unul dintre cei patru fraţi ai micuţei, în timp ce mama lor se afla în baie. Fetiţa a fost găsită în faţa blocului, cu capul spart. „Era cu maică-sa şi cu ceilalţi fraţi în apartament. Mama lor a mers la baie, iar unul dintre copii a deschis uşa la balcon şi fetiţa a ieşit şi a căzut. S-a lovit la gură şi la cap“, a spus un vecin.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj va deschide o anchetă în acest caz, pentru că mai mulţi vecini susţin că părinţii îşi neglijează copiii. Fetiţa a fost transportată la spital, iar starea ei de sănătate evoluează favorabil.

Mihaela FLOROIU

S-a sinucis pentru că a picat bacul

Un absolvent al Colegiului Naţional „Decebal“ din Deva s-a spânzurat din cauză că nu a luat examenul de bacalaureat. Tânărul, care terminase unul dintre cele mai apreciate licee din judeţul Hunedoara, a picat proba de chimie, iar potrivit anchetatorilor nu ar fi suportat acest lucru. Părinţii l-au găsit atârnând de un copac din curtea casei. „Corpul neînsufleţit a fost depus la morga Spitalului din Deva, în vederea efectuării autopsiei. Părinţii au spus că tânărul nu promovase examenul de bacalaureat, ceea ce l-ar fi putut determina să recurgă la un astfel de gest“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subinspector Bogdan Niţu.

Diana MITRACHE

Despăgubiri pentru FNI-iştii gorjeni

FNI-iştii gorjeni au primit de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) despăgubiri în valoare de aproape 160.000 de lei. Majoritatea investitorilor FNI care au obţinut o sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă sunt cei din Asociaţia ANI FNI, care au depus cereri pentru acordare de despăgubiri, existând însă şi cereri depuse individual. Pentru judeţul Gorj, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit 481 de cereri şi a efectuat plăţi pentru şase dintre acestea, valoarea achitată fiind de aproape 160.000 de lei. Plata banilor se face în funcţie de disponibilităţile băneşti ale AVAS.

Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS