7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă un italian arestat pentru trafic de canabis

Încă un italian arestat pentru trafic de canabis

Un sicilian din Palermo, Italia, a fost arestat duminică seară în Bacău. Acesta era membru al unei reţele de traficanţi de droguri ce acţiona pe ruta Italia – Bacău – Craiova, din care făcea parte şi cetăţeanul italian arestat la Slatina, în urmă cu două săptămâni.

 

Italianul Renato Matranga, de 58 de ani, stabilit în Bacău de aproximativ zece ani, a fost arestat duminică seară, în baza unui mandat emis de Tribunalul Dolj pentru trafic de droguri. Cererea de arestare a venit din partea procurorilor Biroului Teritorial Dolj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). La operaţiunea de arestare au participat poliţiştii de la Crimă Organizată din Craiova şi Bacău. Acţiunea a avut loc după o săptămână de supraveghere strictă, perioadă în care oamenii legii au strâns probe prin care să dovedească faptul că Matranga era membru al aceleiaşi reţele de traficanţi din care făcea parte şi Gianni Magaleto, de 29 de ani. Acesta din urmă a fost arestat la Slatina, la sfârşitul lunii iunie. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că ambii italieni sunt membrii unei reţele organizate care se ocupa cu traficul de droguri pe ruta Italia – Bacău – Craiova. DIICOT Dolj a emis pe numele lui Matranga o ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, iar duminică, acesta a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a eliberat un mandat de arestare pentru 29 de zile, pentru încălcarea Legii nr. 143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Poliţia continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a tuturor membrilor reţelei, oamenii legii suspectând un grup infracţional format din cel puţin trei persoane.

 

Flagrant la Slatina

 

Gianni Magaleto, primul membru al grupului infracţional organizat arestat, a fost reţinut pe 24 iunie, în Slatina, când a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă două kilograme de rezină de canabis (haşiş) unei persoane, contra sumei de 12.000 de euro. Acţiunea a fost executată, de asemenea, de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii (BCCO) Craiova, în colaborare cu BCCO Bacău. Italianul fusese supravegheat timp de două luni de poliţişti, care au mai stabilit că haşişul fusese introdus în ţară chiar de Magaletto, cu un autoturism. În perioada în care a fost supravegheat, italianul s-a întâlnit cu mai mulţi potenţiali cumpărători, cărora le-a prezentat mostre de drog. În sarcina sa a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară şi vânzare de droguri cu risc, fapte pedepsite de lege cu închisoare de la zece la 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII