19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFometescu vrea becuri ecologice şi felicitări pe e-mail

Fometescu vrea becuri ecologice şi felicitări pe e-mail

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj promovează protecţia mediului într-un mod original: vrea ca şefii de instituţii să folosească becuri ecologice şi să nu mai utilizeze hârtie pentru felicitări.

 

GORJ. Gheorghe Fometescu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, are de gând să convingă toţi şefii de instituţii publice din judeţ să monteze becuri ecologice în birouri. „Becurile ecologice sunt economice, consumă de patru-cinci ori mai puţină energie. Au o viaţă mai lungă decât becurile obişnuite, adică ard aproximativ 10.000 de ore, faţă de 1.200 de ore. Sunt mai bune, pentru că aproximativ 95% din energia consumată de un bec incandescent este emisă sub formă de căldură, doar 5% fiind emisă ca lumină vizibilă“, a explicat Gheorghe Fometescu. Preţul unui astfel de bec începe de la şase-şapte lei şi poate ajunge până la 35-40 de lei. Directorul APM Gorj a mai declarat că toată „lumea ar trebui să facă front comun pentru a proteja mediul înconjurător“.

 

Felicitări pe e-mail

 

Atât de Crăciun, cât şi de Paşte, Gheorghe Fometescu a făcut apel la şefii instituţiilor din Gorj să nu mai folosească felicitările din hârtie, pentru a salva astfel copacii sortiţi sacrificării pentru producerea lor. Directorul de la APM Gorj le-a sugerat directorilor şi primarilor să utilizeze internetul şi felicitările prin
e-mail: „Având în vedere gradul ridicat de utilizare a tehnicii de calcul şi răspândirea internetului, consider că avem cu toţii la dispoziţie mijloacele necesare pentru a ne felicita de sărbători, fără să contribuim la tăierea unor copaci. Personal, în acest an, voi transmite felicitări electronice atât superiorilor, colegilor, cât şi prietenilor. Sunt convins că nu vor interpreta gestul meu drept o impoliteţe. În acest fel, facem economie de bani şi, în plus, protejăm mediul. Sper ca de la an la an să fie cât mai mulţi români care vor adopta această tendinţă, care circulă deja în multe ţări europene. Mărturisesc sincer că anul acesta nu am cumpărat şi nu am trimis nici o felicitare din hârtie“, a declarat Fometescu.

 

Caravană pentru informarea primarilor

 

Angajaţii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj se pregătesc să ia cu asalt în următoarele luni cele 28 de primării din judeţ unde au fost aleşi noi primari. Potrivit lui Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, va fi organizată o caravană pentru informarea primarilor despre importanţa protecţiei mediului:

„Pentru că sunt noi în funcţii, trebuie să îi informăm. Vom merge cu oameni de la noi să vorbim cu autorităţile locale, să le prezentăm legile pe care trebuie să le respecte pentru a proteja mediul. Îi mai lăsăm două-trei luni, să se obişnuiască, apoi vom vedea ce este de făcut. Considerăm că este mai bine să vorbim cu primarii şi viceprimarii faţă-n faţă, să le explicăm ce trebuie să ştie. De asemenea, le voi vorbi despre importanţa utilizării internetului, să încerce să nu mai folosească aşa multă hârtie. Sunt tăiaţi prea mulţi copaci! Poate vom pune becuri ecologice şi în mediul rural. Să protejăm mediul împreună!“, a precizat Fometescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII