19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPedeapsă micşorată pentru Vlas

Pedeapsă micşorată pentru Vlas

Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri condamnarea la zece ani de detenţie a Ioanei Maria Vlas, fosta administratoare a SOV INVEST, găsită vinovată de înşelăciune şi abuz în serviciu, iar Nicolae Popa, fost director al grupului de firme GELSOR, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune şi delapidare, în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Dintre ceilalţi inculpaţi, Mihaela Sima şi Marian Petrescu au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru înşelăciune. Andrei Marius a fost achitat de infracţiunea de complicitate la înşelăciune, fiindu-i prescrisă infracţiunea de fals. Gavril Bătrân a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru neglijenţă în serviciu, infracţiune ce a fost graţiată prin ultima lege dată în acest sens.

De asemenea, Ştefan Boboc şi Cezara Bebis au fost graţiaţi de pedepsele de trei ani de închisoare, iar în cazul lui Gheorghe Bucur s-a constatat prescrierea faptei de fals, fiind condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare pentru complicitate la înşelăciune.

În acest proces, Curtea de Apel Bucureşti a renunţat la audierea lui Sorin Ovidiu Vântu, care nu s-a prezentat în faţa instanţei, în pofida citaţiilor de aducere cu mandat de la judecători, iar instanţa a epuizat mijloacele procedurale pentru a-l aduce la proces.

Iniţial, Ioana Maria Vlas a fost condamnată de Tribunalul Capitalei la 13 ani de închisoare, iar Nicolae Popa la 15 ani.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU