5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Şpagă la IGPR

Procurorii DNA au dispus ieri trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a comisarului-şef de poliţie Mircea Moraru, din cadrul Direcţiei Buget-Contabilitate a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), sub acuzaţia de luare de mită şi primire de foloase necuvenite de la poliţiştii trimişi în Italia.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că, în perioada ianuarie-aprilie 2008, statul român a detaşat lucrători de poliţie în Italia, pentru misiuni specifice în cadrul programelor de cooperare poliţienească ITARO şi TASK FORCE. La revenirea în România, lucrătorilor de poliţie le-au fost decontate anumite cheltuieli efectuate în interes de serviciu, pe care aceştia le-au suportat în timpul misiunilor desfăşurate.

Potrivit DNA, Mircea Moraru, în calitatea sa de ofiţer la Direcţia Buget-Contabilitate a IGPR, a solicitat şi a primit de la opt lucrători de poliţie, în perioada aprilie-mai 2008, suma totală de 6.600 de lei, pentru ca în schimb să urgenteze şi să îndeplinească formalităţile legale referitoare la procedura de restituire a sumelor de bani cheltuite de poliţişti în cadrul misiunilor menţionate mai sus.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului în vederea confiscării speciale, prin poprirea sumei de 6.600 de lei, aflată într-un cont bancar aparţinând comisarului-şef.

Pe 15 mai 2008, Mircea Moraru a fost reţinut pentru 24 ore şi, în aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS