5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti cercetaţi pentru purtare abuzivă

Poliţişti cercetaţi pentru purtare abuzivă

Poliţistul care a împuşcat un cetăţean de etnie romă în seara de 8 aprilie, după ce acesta a lovit cu un cuţit alt poliţist, este cercetat pentru purtare abuzivă de procurorii doljeni.
Reamintim că marţi, 8 aprilie, mai mulţi romi din Craiova l-au lovit pe şeful de post din Vârvoru de Jos cu mânerul unui cuţit în cap, după ce făcuseră scandal pe balta de la Fântânele. Ajutorul şefului de post a tras mai multe focuri către agresori, rănind un rom în picior, după care aceştia au fugit. În aceeaşi seară, poliţiştii au prins trei dintre romi, printre care şi pe cel împuşcat. După câteva zile, a fost prins al patrulea cetăţean de etnie romă implicat în scandal, stabilindu-se că şi acesta a fost rănit prin împuşcare în acelaşi incident.  
Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, care au început cercetările pentru comiterea infracţiunii de ultraj cu violenţă asupra poliţistului. Dosarul a ajuns luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, după ce procurorii au decis să se întreprindă cercetări şi pentru purtare abuzivă a poliţiştilor.
„Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă din partea poliţiştilor“, a declarat procurora Crenguţa Lionte, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

53 COMENTARII