5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDin nou printre craioveni

Din nou printre craioveni

Caravana „Fii vocea cartierului tău!“ se pune din nou în mişcare, în turul doi al Craiovei. Confruntările se anunţă şi mai aprinse, autorităţile fiind invitate şi în cartierele unde au lăsat multe promisiuni în urmă cu mai bine de un an.

 

 

 

Proiectul Gazetei de Sud „Fii vocea cartierului tău!“ revine în această lună în cartierul 1 Mai, vizitat şi în decembrie 2006. După ce a adus autorităţile publice în aproape toată Craiova, „Fii vocea cartierului tău!“ traversează din nou marile cartiere ale Băniei, oferindu-le oamenilor prilejul de a participa la gospodărirea oraşului, prin comunicarea directă cu edilii.

Demarat în noiembrie 2006, proiectul a reuşit să determine autorităţile să asculte problemele a peste 1.000 de oameni din Craioviţa Nouă, 1 Mai, Valea Roşie, Brestei, George Enescu, Lăpuş, Brazda lui Novac, Rovine, Corniţoiu, Bariera Vâlcii, Centru şi Calea Bucureşti. De asemenea, zeci de acţiuni ale administraţiei publice locale în sprijinul comunităţii au fost determinate sau grăbite de întâlnirile organizate la „Fii vocea cartierului tău!“, acesta fiind şi scopul programului. Una dintre dovezile că acest obiectiv a fost atins este premiul pentru cea mai bună campanie de promovare a implicării sociale şi/sau voluntariatului obţinut de GdS în decembrie 2007 pentru proiectul „Fii vocea cartierului tău!“. De menţionat că această campanie nu s-ar fi realizat sau ar fi întâmpinat dificultăţi în organizare fără susţinerea necondiţionată a unităţilor de învăţământ, care au pus la dispoziţie săli pentru desfăşurarea întâlnirilor şi cărora GdS le mulţumeşte.

Cui nu-i e frică de 1 Mai?

 

În 1 Mai, primarul Craiovei, Antonie Solomon, recunoştea în 2006 că aparatul pe care îl conduce se face vinovat de multe dintre nerealizările administraţiei publice locale şi spunea că va lua măsuri pentru a schimba mentalitatea funcţionarilor. Locuitorii din cartier au amendat atunci în special neglijarea infrastructurii, exemplificând cu străzile măcinate şi reţelele ruginite, dar au acuzat neimplicare şi în salubrizarea zonei. Joi, edilul a declarat că nu se mai teme la fel de înfruntările cu locuitorii Băniei, aşa cum i se întâmpla la primele confruntări din „Fii vocea cartierului tău!“. „A fost dificil să afli ce nu a făcut primăria, deci, ce n-ai făcut tu, ca primar, de la oameni şi în faţa presei! Veneam cu inima strânsă, pentru că văzusem că la fiecare întâlnire locuitorii prezentau nişte realităţi deranjante, de care habar n-aveam. Probabil o să se mai întâmple, însă pot să spun că în 1 Mai s-au pus multe în mişcare, în special pe linie de infrastructură, şi în 2007, şi în 2008. Iar acolo unde este vorba de intervenţii care se pot face rapid, eu cred că s-a intervenit de fiecare dată. Mulţumesc GdS că m-a ţinut cu mintea trează“, a spus joi primarul Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII