7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicaliştii din administraţie suspendă protestele

Sindicaliştii din administraţie suspendă protestele

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a decis suspendarea protestelor programate, în urma unei întâlniri cu ministrul muncii, care
le-a promis promovarea Legii pentru salarizarea funcţionarilor şi soluţionarea problemei incompatibilităţilor.

Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a anunţat ieri că ministrul muncii, Paul Păcuraru, a promis sindicaliştilor că proiectul Legii salarizării funcţionarilor va intra, săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, după ce, pe 18 martie, va mai avea loc o întâlnire cu toate federaţiile funcţionarilor, pentru discutarea proiectului şi promovarea lui în regim de urgenţă.

În privinţa Legii salarizării personalului contractual din sectorul bugetar, ministrul a promis că va elabora o notă care va sta la baza acestei legi şi care va fi prezentată în şedinţa executivului de săptămâna viitoare. Suciu a precizat că legea va fi discutată pe 8 aprilie cu partenerii sociali, iar proiectul va fi finalizat până la 1 iulie, cel târziu.

Până în prezent, ministrul muncii a negociat pe marginea aceloraşi revendicări cu Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex şi cu organizaţiile afiliate acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS