12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAgenda summit-ului NATO, în atenţia CSAT

Agenda summit-ului NATO, în atenţia CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte astăzi, pentru a discuta agenda politică a viitorului summit NATO de la Bucureşti, dar şi chestiuni legate de organizarea securităţii manifestării, care va fi cea mai mare din istoria organizaţiei.

Se va lua în discuţie de către membrii CSAT concepţia de securitate a evenimentului şi se va trece în revistă stadiul realizării măsurilor stabilite în planul organizării şi asigurării securităţii şi a bunei desfăşurări a summit-ului şi a evenimentelor asociate.

Şedinţa a fost convocată pe 7 februarie şi are loc în contextul tensiunilor între guvern şi şeful statului pe tema trimiterii de trupe în Ciad şi a revocării dorite de PNL, dar dezaprobate de preşedinte, a ministrului apărării, nominalizat pentru portofoliul justiţiei.

Preşedintele Traian Băsescu nu a inclus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de astăzi propunerea primului-ministru de trimitere a 120 de soldaţi în Ciad.

Şeful statului a declarat public că nu va accepta angajarea României în Ciad, fără mandat, de către miniştri „euforici“ ai apărării şi de externe, sugerând că aceştia au tratat respectiva chestiune „fără inteligenţă“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS