Poliţiştii doljeni au reţinut ieri, pentru 24 de ore, cinci persoane din clanul Pară, care au provocat un scandal pe 3 februarie, în centrul Craiovei. Alte două persoane se sustrag cercetărilor, fiind căutate de anchetatori.
După 11 zile de la conflictul armat din apropiere Curţii de Apel Craiova, soldat cu cinci persoane rănite, printre care şi Enryko Constantinescu, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj şi ofiţerii BCCO au făcut primele reţineri. Ştirea arestării a cinci membri ai clanului Pară a fost anunţată ieri de prefectul Silviu Dumitru, în cadrul unei conferinţe de presă. După câteva ore, conducerea IPJ Dolj a confirmat că a reţinut cinci persoane, au fost operate percheziţii domiciliare, iar alte două persoane se sustrag cercetărilor.
Cei cinci arestaţi, Gheorghe Pară, de 42 de ani, Cristian Pară, zis Mugurel, Ionel Căldare, de 40 de ani, Ilei Pară, de 23 de ani, zis Elvis, şi Eduard Constantin, de 40 de ani, zis Purcel, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice în formă agravată, distrugere, vătămare corporală, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi port ilegal de armă albă. Ulise Constantin, de 22 de ani, şi Marin Camen, de 49 de ani, sunt căutaţi de poliţişti, aceştia fiind plecaţi de la domiciliu.
Scandal cu bâte, săbii şi lopeţi
În urma efectuării cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în după-amiaza de 3 februarie, cei şapte bărbaţi au blocat cu cinci maşini, trei Audi, un BMW şi un Alfa Romeo, un Ford Puma în apropierea Curţii de Apel Craiova. Acolo, l-au bătut pe şoferul Fordului, după care i-au distrus maşina, folosind lopeţi, bâte, pistoale şi săbii. În apărarea tânărului au sărit mai multe persoane, printre care şi Enryko Constantinescu, însă şi acestea au fost rănite. După scandal, la Spitalul de Urgenţă din Craiova au ajuns cinci persoane: Cristian Manea, Doru Ciobanu, Eugen Turcitu, Andrei Lazăr şi Enryko-Cezar Constantinescu, acesta din urmă fiind rănit cel mai grav.
Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, dosarul penal deschis după conflict însumează 700 de pagini. Şeful IPJ Dolj a precizat că în cercetările privind acest caz un rol important l-a avut procurorul.
„Instrumentarea dosarului a fost făcută cu sprijinul unei domnişoare procuror ambiţioase, care s-a dovedit foarte curajoasă“, a explicat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful IPJ Dolj. În cadrul cercetărilor, anchetatorii au apelat şi la imaginile surprinse de camerele de luat vederi de la Curtea de Apel Craiova. Cele cinci persoane reţinute urmează să fie prezentate Judecătoriei Craiova, cu propunere de arestare preventivă.