7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApel pentru depunere de proiecte în Programul Life long learning

Apel pentru depunere de proiecte în Programul Life long learning

VÂLCEA. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea desfăşoară o activitate de coordonare, informare, consiliere, consultanţă, formare, monitorizare, evaluare şi diseminare a activităţilor pe linia managementului de proiect, a programelor cu finanţare internă şi externă. Programul Life Long Learning – Programul Învăţare pe tot parcursul vieţii – are ca obiectiv stimularea schimburilor, cooperării şi mobilităţii între sistemele educaţionale şi de formare din cadrul statelor europene, astfel încât acestea să devină un reper mondial de referinţă în ceea ce priveşte calitatea.

„Comenius este prima componentă a Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii şi se adresează instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat şi private şi tuturor membrilor comunităţii educaţionale care îşi desfăşoară activitatea în acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum şi autorităţilor locale, asociaţiilor de părinţi sau ONG-urilor care activează în domeniul educaţional. De asemenea, Comenius sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea la stagii de formare iniţială şi continuă pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie. Termenul-limită, unic şi comun la nivel european, pentru depunerea candidaturilor de proiecte de parteneriat Comenius este 15 februarie“, a declarat profesoara Tatiana Mărăndici, inspector şcolar programe comunitare şi integrare europeană din cadrul ISJ Vâlcea.

 

Programul Leonardo da Vinci, pentru dezvoltarea tehnicilor de predare/învăţare

 

Obiectivele generale ale programului sectorial Leonardo da Vinci urmăresc dezvoltarea tehnicilor de predare/învăţare pentru toate persoanele implicate în educaţie şi formare profesională, dar şi dezvoltarea instituţiilor şi organizaţiilor care furnizează sau care facilitează accesul la educaţie şi formare profesională. Alte proiecte pot viza îmbunătăţirea calităţii şi a productivităţii muncii, stimularea dezvoltării forţei de muncă în zonele rurale, promovarea adaptabilităţii şi a flexibilităţii pe piaţa muncii, dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi stimularea antreprenoriatului prin sprijinirea persoanelor particulare în iniţierea de noi afaceri. „În cazul proiectelor de mobilitate Leonardo da Vinci, sunt eligibile următoarele tipuri de instituţii: cele care oferă posibilităţi de învăţare în domeniile acoperite de programul sectorial, asociaţii implicate în educaţia şi formarea profesională, inclusiv asociaţiile de stagiari, părinţi şi profesori, întreprinderi, parteneri sociali şi alţi reprezentanţi ai vieţii active, inclusiv camere de comerţ şi alte organizaţii de comerţ“, a mai spus Tatiana Mărăndici. Candidaturile pot fi trimise numai prin poştă la următoarea adresă: Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Bucureşti, Calea Şerban Vodă nr. 133, et. 3, sector 4, cod poştal 040205. Pentru a cunoaşte toate criteriile de eligibilitate, puteţi să consultaţi Apelul naţional pentru propuneri de proiecte 2008 pe site-ul: www.anpcdefp.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS