7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Pistol confiscat

MEHEDINŢI. Ofiţeri din cadrul Biroului CIT şi luptători ai Detaşamentului de Intervenţie au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune pe linia combaterii traficului de armament şi muniţie.

În cadrul acestei acţiuni, a fost legitimat C. Cătălin, de 26 de ani, din Mehedinţi, suspectat că ar deţine armament şi muniţie.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au descoperit sub haina bărbatului un pistol cu gaze, marca GRIZZLY LIGHT, calibrul 9 mm, şi 50 de cartuşe.

„Poliţiştii au prins în flagrant un mehedinţean care deţinea un pistol calibrul 9 mm şi muniţia aferentă, fără a poseda autorizaţiile legale. Pistolul şi cele 50 de cartuşe iritant-lacrimogene fuseseră cumpărate în 2007 din Bulgaria de alt mehedinţean“, a declarat comisar-şef Valeriu Pera, de la IJPF Mehedinţi.

Cătălin C. a cumpărat pistolul şi cele 50 de cartuşe la începutul lunii ianuarie, cu suma de 150 de lei, de la Dan M., de 40 de ani, din Turnu Severin.

Fiind audiat, Dan M. a declarat că a achiziţionat arma şi cele 50 de cartuşe în 2007 din Bulgaria, fără a obţine certificat de deţinător pentru această categorie de arme.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pistolul şi muniţia au fost confiscate, dosarele de cercetare a celor doi fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin, pentru propunerea soluţiei legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS