7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCotizaţii de peste 300.000 de lei, plătite de CJ Gorj

Cotizaţii de peste 300.000 de lei, plătite de CJ Gorj

GORJ. Consiliul Judeţean Gorj a aprobat ieri alocarea mai multor sume de bani pentru plata cotizaţiilor şi contribuţiilor la diverse organizaţii din care face parte. Consilierii judeţeni au aprobat transferul din contul instituţiei a unei sume totale de peste 300.000 de lei. Cea mai mare cotizaţie a fost plătită Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADRSV) Oltenia, în valoare de aproape 260.000 de lei. În calitate de membru, conform statutului Agenţiei, judeţul Gorj achită anual o cotizaţie, calculată ca o cotă medie pe cap de locuitor. Faţă de anul trecut, contribuţia a crescut cu 50%, ajungând la 67,5 bani pe cap de locuitor. Obiectivul Agenţiei este de dezvoltare regională prin diminuarea dezechilibrelor regionale existente, corelarea politicilor şi a activităţilor sectoriale guvernamentale la nivelul regiunilor şi stimularea cooperării interregionale, interne şi internaţionale.

 

Cotizaţii către alte două organizaţii

 

Consiliul Judeţean Gorj a aprobat, de asemenea, plata cotizaţiei pe acest an, în valoare de 38.700 de lei, către Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România. Această organizaţie este una dintre principalele structuri asociative ale administraţiei publice locale.

Consilierii judeţeni au mai aprobat achitarea unei cotizaţii în valoare de aproximativ 3.200 de euro, pentru anul 2008, către Ansamblul Regiunilor Europene. Ca membru al acestei organizaţii, Consiliul Judeţean Gorj beneficiază de următoarele oportunităţi: consultanţă şi cooperare pe diferite programe, parteneriate publice private, posibilitatea de a fi la curent cu normele şi reglementările Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS