7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTăriceanu bagă SNLO la control

Tăriceanu bagă SNLO la control

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a trimis Corpul de Control în judeţul Gorj pentru a verifica iţele dosarului „Păcuraru-Morega“. Dan Ilie Morega l-a luat sub aripa sa la PNL Gorj pe Emanoil Neguţ, şeful Corpului de Control al premierului.

GORJ. Primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a declarat la Iaşi că şi-a trimis Corpul de Control în Gorj pentru a face verificări în ceea ce priveşte situaţia ministrului muncii, Paul Păcuraru. De câteva zile, echipa de control a descins la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, unde verifică toate contractele încheiate în ultimii ani de cea mai mare firmă din România, care are ca obiect de activitate exploatarea cărbunelui. Între contractele ce ar putea face obiectul controlului sunt şi cele încheiate cu firma lui Mihnea Păcuraru, fiul ministrului Paul Păcuraru. Societatea respectivă, INTRATEST, a beneficiat de un contract de câteva zeci de mii de euro pentru mai multe cursuri de perfecţionare pe care ar fi trebuit să le asigure salariaţilor Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. În urma scandalului izbucnit anul trecut şi a apariţiei dosarului penal deschis de procurorii anticorupţie pe numele ministrului Paul Păcuraru, SNLO a hotărât suspendarea contractului.

Convorbiri telefonice înregistrate

Dosarul penal pe numele ministrului muncii, Paul Păcuraru, este în legătură directă cu înregistrarea convorbirilor telefonice purtate de preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega. În urma verificării transcrierilor, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descoperit că ministrul Paul Păcuraru şi şeful PNL Gorj, Dan Ilie Morega, ar fi discutat de mai multe ori, pe diferite teme. În momentul izbucnirii scandalului, ministrul Păcuraru a făcut public faptul că a fost sunat de Morega, în legătură cu numirea unor şefi de instituţii descentralizate din judeţul Gorj. Exemplul dat a fost cel al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, unde exista de mai multă vreme un director interimar. Favorit pentru ocuparea postului a fost George Romanescu, fratele deputatului Marcel Romanescu. Procurorii s-au interesat însă de contractele obţinute de firma INTRATEST, unul la SNLO şi celălalt la Complexul Energetic Turceni. „Chiar dacă eu şi Morega am fi discutat în detaliu aceste lucruri, simplul fapt că s-a parcurs o procedură de licitaţie elimină subiectul din discuţie. Mai mult, cele două unităţi nu erau obligate să organizeze licitaţii, deoarece desfăşurau acţiuni educative, însă ele au făcut şi acest lucru“, a declarat presei ministrul Paul Păcuraru.

Emanoil Neguţ, subalternul lui Morega

Interesant este că Emanoil Neguţ, actualul şef al Corpului de Control al premierului Călin Popescu Tăriceanu, este mai nou subalternul pe linie de partid al lui Dan Ilie Morega. După cum a precizat Gheorghe Orzan, vicepreşedinte al PNL Gorj, Emanoil Neguţ a fost cooptat în Biroul Politic al Organizaţiei Judeţene Gorj, fiind trimis în judeţ de conducerea centrală a partidului. Misiunea lui Neguţ va fi aceea de a ajuta filiala, în campania pentru alegerile locale: „Emanoil Neguţ este desemnat de Centru pentru a face parte din Biroul Politic, deci din conducerea PNL Gorj. Probabil va ocupa un post de vicepreşedinte şi nu va înlocui pe nimeni din Biroul Politic. Nu va face altceva, în afară de a ajuta organizaţia şi de a oferi consultanţă, în campania pentru alegerile locale şi pentru cele care vor urma“, a precizat Gheorghe Orzan, mai nou, coleg de organizaţie politică şi cu şeful Corpului de Control al premierului Călin Popescu Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU