10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFeeria Sărbătorilor de iarnă

Feeria Sărbătorilor de iarnă

Milioane de beculeţe colorate, steluţe, fulgi de nea luminoşi, perdele de lumini peste copacii din centrul municipiului Târgu Jiu – este suficient să ridici privirea şi sufletul ţi se umple de bucurie.

An de an, târgujienii aşteaptă cu nerăbdare aprinderea iluminatului ornamental. Lumini galbene, roşii sau albastre, un brad foarte înalt şi arbori luminoşi, toate acestea îi încântă pe cetăţenii ieşiţi la plimbare.

„Este foarte frumos. Mult mai bine decât anul trecut. Îmi place să vin alături de soţ şi de copii la plimbare“, a spus Maria Scoroşanu, din Târgu Jiu. Pe strada Victoria, situată în centrul municipiului, cetăţenii pot asculta la orice oră colinde. Pe stâlpii de iluminat public au fost montate difuzoare.

„Cea mai bună idee este cea cu difuzoarele. Putem asculta colinde. Este liniştitor să te plimbi ziua prin oraş, cu treabă, şi să îl auzi pe Hruşcă!“, a spus Eugen Istratie.

 

Mii de beculeţe colorate

 

Bradul din centrul municipiului Târgu Jiu este al treilea din ţară ca înălţime, are 23 de metri. „Sunt 380 de arcade luminoase, şapte kilometri de ghirlandă lineară, cu mii de beculeţe, 9.000 de figurine luminoase aranjate pe mai multe străzi din municipiu. Toate au un consum redus de energie electrică, deoarece funcţionează pe bază de leduri. Iluminatul ornamental, dar şi cel public sunt concesionate pe zece ani unei firme, iar după cei zece ani toate figurinele, ghirlandele etc. vor rămâne în posesia Primăriei Târgu Jiu“, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU