7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrările deţinuţilor din Târgu Jiu, expuse la Bucureşti

Lucrările deţinuţilor din Târgu Jiu, expuse la Bucureşti

18 lucrări realizate de persoanele private de libertate din Penitenciarul Târgu Jiu vor fi expuse la Bucureşti, în cadrul expoziţiei „Sărbătorile de iarnă dincolo de gratii“.

La această expoziţie, care va avea loc în perioada 17-21 decembrie, vor fi expuse cele mai bune lucrări realizate de persoanele private de libertate din penitenciarele din ţară. În urma selecţiei făcute de specialiştii din Penitenciarul Târgu Jiu şi de Muzeul de Artă Gorj, au fost alese două costume populare, 12 felicitări realizate pe material plastic, trei lucrări religioase realizate pe sticlă şi o sculptură în lemn. Expoziţia de la Bucureşti va avea loc la Palatul Patriarhiei Române şi este organizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Patriarhia Română.

De asemenea, 15 deţinuţi din Penitenciarul Târgu Jiu vor putea să-şi petreacă Sărbătorile de iarnă alături de familiile lor. Astfel, opt persoane vor pleca de Crăciun, iar alţi şapte deţinuţi vor fi în mijlocul familiilor de sărbătoarea Anului Nou. Persoanele private de libertate care au fost propuse pentru învoire au dat dovadă de o bună conduită. Deţinuţii care nu vor putea petrece Sărbătorile de iarnă alături de familiile lor vor primi pachete cu alimente din partea voluntarilor Bisericii Evanghelice şi a voluntarilor Misiunii Creştine.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS