17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOcolul pământului în şaua unui cal

Ocolul pământului în şaua unui cal

Un avocat de 57 de ani, din Argentina, care a pornit într-o călătorie în jurul lumii pe cal, a ajuns joi la Drobeta Turnu Severin.

Eduardo Discoli a plecat de acasă în 2001, după ce timp de 35 de ani a aşteptat să pornească în această aventură. El a mers călare mai bine de 350.000 de kilometri, parcurgând 30 de ţări din America de Sud, America de Nord şi Europa, urmând să treacă şi prin Africa şi Asia. Argentinianul şi-a vândut casa, maşina şi ferma ca să-şi împlinească un vis din tinereţe, el dorind să stabilească un nou record mondial: ocolul pământului pe cal în zece ani. De la Drobeta Turnu Severin el va pleca spre Calafat, urmând să treacă cu bacul în Bulgaria.

În cei şase ani de călătorie, Eduardo Discoli a schimbat trei cai: Profeto, El Chalchalero şi Geronimo, fiecare fiind lăsat să se odihnească după câteva sute de kilometri. Acum, argentinianul este acompaniat în aventura sa de Profeto, un armăsar de zece ani.

Călătoria avocatului nu a fost lipsită de peripeţii, bărbatul fiind de mai multe ori la un pas de moarte. „Am fost atacat de un şarpe mare în Ecuador, de un câine comunitar în Bolivia şi de un şarpe cu clopoţei în Texas, eveniment în urma căruia am stat 15 zile internat în spital. Nimic nu m-a făcut să renunţ la visul meu“, a povestit Eduard Discoli când a poposit în Severin.

Până să ajungă în România, a parcurs 350.000 km şi a traversat ţări precum Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Costa Rica, Honduras, Guatemala, Mexic, SUA, de unde a traversat apoi oceanul cu avionul împreună cu caii care-l însoţesc. A întâmpinat unele greutăţi când a vrut să îmbarce în avion cei şapte cai cu care pornise la drum, fiind nevoit până la urmă să renunţe la patru dintre ei. „Am ajuns în Europa, la Amsterdam, doar cu trei cai, unul din America de Nord şi doi din Argentina, cărora le-am pus şi nume: Profeto, Geronimo şi Chalcharelo. Din Olanda am trecut în Belgia, continuându-mi traseul prin Belgia, Franţa, Spania, Portugalia, Andorra, Monaco, Italia, Slovenia, Austria, Slovacia şi Ungaria. Depinzând de vreme şi de starea cailor, mă deplasez între 25 şi 35 de km pe zi. Dorm în oraşe, în cortul meu. Oamenii mă ajută şi cu caii. Dorm afară sau pe malul râului ori la ferme“, a mărturisit Eduardo.

Aventurierul argentinian provine dintr-o familie de avocaţi dar, nedorind să practice această profesie, a stat mai mult la fermă, împreună cu animalele.

Este divorţat şi are doi copii, o fată şi un băiat.

„La început, băiatul meu credea că sunt nebun, dar acum este foarte entuziasmat. Îi transmit prin dumneavoastră că, dacă totul va merge conform planului, peste patru ani voi ajunge înapoi în Argentina şi vom fi din nou împreună“.

Din România, Eduardo Discoli va pleca în Bulgaria, Turcia şi apoi spre continentul african, urmând să treacă prin Egipt, Tunisia, Libia, Maroc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS