7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Companiei de Apă, revocat

Directorul Companiei de Apă, revocat

Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă „Oltenia“ SA l-a înlăturat vineri din funcţie pe preşedintele şi directorul general Constantin Stamatoiu. Pentru revocare au votat şase dintre cei nouă membri ai CA. În locul lui a fost numit Ion Bebe Neacşu, de la PSD, nimeni altul decât mamutul din CA, acesta aflându-se la al patrulea mandat consecutiv. Stamatoiu a declarat că va contesta decizia CA.
„Nu au nici un temei să acţioneze astfel: nici profesional şi nici juridic. Nu mi s-a prezentat un raport de specialitate din care să reiasă că nu mi-am îndeplinit toate atribuţiile, aşa încât este clar o decizie politică. Pe de altă parte, nici dacă ar avea vreo fundamentare cât de firavă, această hotărâre nu poate fi finalizată, pentru că nu Consiliul de Administraţie poate modifica actul constitutiv al Companiei, în care sunt desemnat administrator executiv. În orice caz, voi contesta această decizie în instanţă“, a declarat Constantin Stamatoiu.
Ion Bebe Neacşu nu a răspuns la telefon. Consiliul de Administraţie al Companiei de Apă „Oltenia“ SA este format din Ion Bebe Neacşu, Ion Gugu, Laurenţiu Vieru – PSD, Marinică Dincă, Ion Petre, Gheorghe Preotu – PD, Constantin Stamatoiu, Raluca Voinea şi Sanda Filimon – PRM. Cel puţin doi dintre primii şase, care au încercat să-l mazilească joi pe Constantin Stamatoiu, sunt suspectaţi de incompatibilitate: Ion Petre, care este preşedintele Consiliului de Administraţie al RAADPFL Craiova, unitate aflată în relaţie de afaceri cu Compania de Apă „Oltenia“ SA, şi Marinică Dincă, avocat înscris în Baroul Dolj, care, potrivit legii, nu poate fi remunerat în altă funcţie, respectiv cea de administrator al Companiei de Apă „Oltenia“ SA. În această situaţie, deciziile la care cei doi au participat sunt la rândul lor suspectate de nulitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII