7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtac armat în stradă

Atac armat în stradă

Două grupuri de tineri s-au „vânat“ ieri în Craiova, în timpul conflictului fiind trase mai multe focuri de armă.

Cartierul craiovean George Enescu a fost ieri, în jurul orei 18.00, scena unui conflict între două grupuri de tineri care au încercat să-şi rezolve neînţelegerile folosind săbii, bâte şi pistoale. Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi prin 112 că în zona cimitirului Sineasca din Craiova, pe strada Peneş Curcanul, se trag focuri de armă. Ajunşi la faţa locului, nu au mai găsit decât cartuşele şi mai mulţi martori care au văzut incidentul. Unul dintre ei a povestit că au apărut patru maşini în zonă, iar din ele au coborât mai mulţi tineri înarmaţi până în dinţi. „Au coborât mulţi cu bâte, săbii şi pistoale şi s-au dus spre patru băieţi care erau aici, strigând: «Hai să-i omorâm!». S-au luat după ei şi au început să tragă cu pistoalele, după care s-au urcat în maşini şi au fugit. Cred că nu a durat mai mult de două – trei minute totul“, a declarat I.B., un minor care a asistat la incident. Conform aceluiaşi martor, cei patru tineri au fugit, iar după ce agresorii au plecat, s-au urcat în maşini şi au pornit în urmărirea lor.

Poliţia face cercetări

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţişti de la Secţia 5 care au stabilit, din declaraţiile martorilor, că mai mulţi tineri au tras câteva focuri de armă pe strada Peneş Curcanul. La faţa locului au fost găsite şapte tuburi goale de cartuşe, provenite, cel mai probabil, din pistoale cu gaze. „În prezent se audiază martorii şi se fac cercetări pentru identificarea celor implicaţi în acest incident“, a explicat subcomisarul Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.
Scena împuşcăturilor a fost filmată cu telefonul mobil de un tânăr care s-a trezit între cele două grupuri. Din păcate, acesta nu a reuşit să surprindă agresorii sau maşinile cu care veniseră, pentru că încerca să se ferească de gloanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

80 COMENTARII