Vacanţa este pe terminate, iar asta o ştiu cel mai bine părinţii, care au început să îşi pregătească bugetul pentru noul an şcolar. Rechizitele au apărut pe rafturi, iar clienţii studiază atent oferta.
GORJ. Cu toate că mai sunt câteva săptămâni până la începerea noului an şcolar, părinţii au început deja să caute rechizite prin librării şi magazinele de specialitate. Însoţiţi de micuţi, părinţii cutreieră librăriile în căutarea unor produse mai ieftine. „Nu sunt bani foarte mulţi, trebuie să căutăm ce este mai ieftin.
L-am luat pe Cornel cu mine ca să-mi spună ce îi place. Azi căutăm caiete, cred că ghiozdanul îl vom alege ultima dată“, a spus o tânără mămică. Angajatele librăriilor din municipiul Târgu Jiu au spus că părinţii au început încă de săptămâna trecută să caute rechizite. „Oamenii, cu toate că este devreme, au venit să întrebe de preţuri, de oferte,
să-şi facă socotelile, să ştie cam cât să aloce din bugetul familiei pentru achiziţionarea acestora. Vin, întreabă, unii mai şi cumpără. Nu au crescut încă vânzările la aceste produse, dar se caută“, a afirmat Maria, angajata unei librării.
Preţuri şi oferte
Caietele mici costă între 60 de bani şi doi lei, unul studenţesc ajunge până la trei lei, iar o cutie cu acuarele costă până la 17 lei. Cele mai scumpe articole pentru şcoală sunt ghiozdanele. Preţul unuia cu paiete şi personaje din desene animate depăşeşte 80 de lei. „Deja aprovizionarea s-a făcut. Vânzările au început să crească faţă de o perioadă normală cu 25%. În prima fază ne-am aprovizionat cu tot ce înseamnă rechizite şcolare, urmând ca spre sfârşitul săptămânii să primim şi uniformele“, a spus Carmen Stoica, angajata unei papetării. Comercianţii spun că săptămâna aceasta cele mai vândute rechizite au fost caietele mici, stilourile şi pixurile.
Nemulţumirea părinţilor
O mare nemulţumire a părinţilor care au copii la şcoală, mai ales în clasele primare, este faptul că sunt nevoiţi să cumpere manualele. „La şcoală le-au dat cărţi ca vai de ele. Rupte, ponosite şi murdare. Nu pot învăţa copiii de pe ele, sunt nevoită să cumpăr unele noi. Toate manualele mă vor costa câteva milioane de lei vechi. De unde să dau atâţia bani? Salariul este mic, nevoile mari, dar nu îmi pot lăsa copilul să înveţe de pe cărţile primite de la inspectorat“, a spus, revoltată, o mămică.