17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal237 de motive pentru a face sex

237 de motive pentru a face sex

Fie că este vorba de atracţie sau de excitare, din plictiseală sau din răzbunare, din dragoste sau pur şi simplu pentru a arde câteva calorii, indiferent de motiv, sexul este o practică extrem de agreabilă.

 

Cercetătorii de la Universitatea din Texas au identificat printr-un studiu 237 de motive pentru a face sex. Ei afirmă că libidoul nu este singura motivaţie care îi împinge pe bărbaţi şi pe femei să dea frâu liber pasiunii. Deşi aparent ar putea fi o întrebare banală sau retorică, v-aţi întrebat vreodată de ce vreţi să faceţi sex? Cum era şi normal, dragostea, atracţia şi dorinţa sunt cele mai invocate motive, însă psihologii texani au vrut să meargă mai departe şi, după ce au intervievat peste 2.000 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, au luat la „puricat“ motivaţiile sexuale ale fiecăruia, descoperind că relaţiile sexuale pot fi rodul celor mai egoiste motive, dar şi al celor mai sofisticate aspiraţii spirituale. Cel puţin aşa rezultă din studiul dat publicităţii de tabloidul Independent on Sunday.

Sexul – în vizorul cercetătorilor

„În mod cu totul ciudat, motivele pentru care oamenii fac sex au fost foarte puţin analizate. La prima vedere, am fi tentaţi să credem că răspunsurile sunt evidente, însă lucrurile nu stau deloc aşa“, spun cercetătorii. De altfel, multe dintre rezultatele studiului texan confirmă ceea ce deja se ştia, cum ar fi, de exemplu, faptul că bărbaţii „au tendinţa să intre în acţiune mai ales din motive fizice“, în timp ce femeile se lasă deseori duse de val datorită unor „emoţii interne“. Altă diferenţă ar fi că, în general, femeile fac sex pentru că sunt îndrăgostite, sau cel puţin aşa zic ele, în timp ce bărbatul cuceritor are ca unic obiectiv, mai mult sau mai puţin inconştient, „dorinţa de a creşte numărul cuceririlor“. Dintre cele mai vehiculate motive, se detaşează în mod evident atracţia, simpatia, iubirea, dorinţa de apropiere fizică, excitarea, cheful de aventură, însă psihologii texani afirmă că motivele mai puţin vehiculate trebuie considerate la fel de importante pentru a înţelege mai bine psihicul uman.

237 de motive pentru a merge în dormitor

„În total, am identificat 237 de motive pentru care oamenii fac sex“, afirmă cercetătorii. Acestea variază de la cele mai banale, precum dorinţa de a se simţi mai bine, până la aspiraţia de a se simţi mai aproape de Dumnezeu, de la sentimentul altruist de a-i oferi plăcere partenerului şi până la gestul manipulator de a fi promovat sau de a se răzbuna. Mulţi respondenţi consideră raportul sexual o alternativă de a învinge plictiseala, de a combate stresul, de a facilita sosirea somnului sau de a arde caloriile. Unii se aruncă pur şi simplu cu „capul înainte“ în relaţii sexuale doar pentru a evita discuţiile cu partenerul, ce ar putea pune relaţia în criză, alţii pentru a scăpa de dezamăgirile vieţii cotidiene sau de probleme şi doar puţini pentru că sunt convinşi că sexul reprezintă cea mai bună metodă de a înfrunta problemele care privesc cuplul. Au existat chiar şi persoane care au declarat că fac sex doar pentru a scăpa de durerile de cap.

Sexul – benefic pentru sănătate

Iar dacă motivele care îi determină pe bărbaţi şi pe femeie deopotrivă să facă sex sunt deseori neobişnuite şi nu prea „ortodoxe“, la fel de ciudate sunt şi cele pentru care cercetătorii afirmă că sexul este necesar pentru sănătate. Teoria cea mai vehiculată este cea conform căreia o viaţă activă în dormitor ne face să părem mai tineri cu şapte ani. În plus, uitaţi de obositoarele exerciţii pentru coloană, sexul are efecte mult mai benefice. În plus, o viaţă sexuală activă duce la scăderea presiunii arteriale, ne ajută să dormim mai bine. „De vină“ este materia primă a orgasmului, oxitocina, aceasta conferind un efect relaxant şi odihnitor, mai ales pentru bărbaţi. În acelaşi timp, după o noapte de amor ne simţim mai binedispuşi. La fel ca în cazul sportului, făcând sex, se secretă endorfină, „hormonul fericirii“. Deşi este adevărat că sexul nu e sport olimpic, trebuie să reamintim că în timpul unei relaţii complete se consumă aproape 200 de calorii. În plus, sexul nu doar arde caloriile. El elimină atacurile de foame, din cauza unei producţii mai mari de endorfină. Alte motive invocate de cercetători sunt acelea că sexul acţionează şi ca un bun analgezic şi că este benefic pentru dantură. Săruturile fierbinţi nu sunt doar rodul pasiunii, al excitaţiei şi al dragostei, ci şi producători de salivă, benefică pentru a menţine sănătatea gingiilor şi a dinţilor.

Mai frumoşi, mai sănătoşi

Şi dacă motivele menţionate mai sus nu v-au convins, aflaţi că sexul ne face mai frumoşi, atât la exterior, cât şi la interior. În timpul actului sexual, femeile primesc o cantitate mai mare de estrogeni. Părul capătă luminozitate şi este mai sănătos, pielea este mai elastică, iar celulita este şi ea combătută. La rândul lor, bărbaţii au şi ei avantajele lor, graţie producţiei de testosteron, care, printre altele, ajută la formarea musculaturii. Tot sexul este benefic pentru sistemul nostru imunitar. Graţie apropierii trupurilor din timpul actului sexual, sistemul imunitar activează şi îşi fortifică mijloacele de apărare împotriva posibilelor atacuri venite din exterior. Un important hormon în timpul actului sexual, şi anume prolatina, ne apără de stres şi ne relaxează. Potrivit cercetătorilor, sexul întăreşte inima şi circulaţia sanguină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU