7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăspundem cititorilor

Răspundem cititorilor

Consilierii anonimi

Am primit o scrisoare din partea mai multor consilieri locali din comuna Pieleşti, ce ne sesizează tot felul de fapte ale primarului localităţii, care, dacă ar fi adevărate, ar intra sub incidenţa Codului Penal. Deşi scrisoarea conţine multe amănunte despre presupuse câştiguri suspecte ale primarului, despre concursuri trucate, schimburi de terenuri dubioase, cheltuieli nejustificate etc., ne-a nedumerit lipsa de curaj a expeditorilor, care nu şi-au însuşit prin semnătură cele sesizate.

GdS Dacă toţi ştiţi atât de multe amănunte penale despre activitatea primarului din Pieleşti, atunci de ce nu semnaţi scrisoarea pe care ne-aţi trimis-o şi de ce nu-i cereţi socoteală acestuia, pentru că funcţia pe care o aveţi vă permite acest lucru, iar legea vă obligă să vegheaţi la corectitudinea activităţii întregii primării?!

Primarul de la Gogoşu s-a supărat pe sat

Ion Burcă din satul Ştefănel, comuna Gogoşu, ne-a scris că uliţa pe care locuieşte a fost distrusă în aşa fel de alunecările de teren din anii trecuţi încât acum nu se mai poate circula pe ea, orice mijloc de transport fiind în pericol să se răstoarne. Semnatarul scrisorii i-a solicitat de mai multe ori primarului să dispună pietruirea acestei uliţe, dar de fiecare dată a primit promisiuni care nu s-au materializat niciodată în fapte.

GdS Dacă tot nu vrea să pietruiască drumul, peste puţin timp aveţi posibilitatea să-l sancţionaţi pe primar, prin vot!

Un strop de lumină!

„Cea mai stringentă problemă cu care ne confruntăm, de neconceput pentru o ţară membră a Uniunii Europene, este lipsa curentului electric. În România anului 2007, în timp ce consilierii locali se bucură pe banii contribuabililor de vile, maşini de lux şi vacanţe exotice, noi am uitat de mult ce înseamnă lumina unui bec, ca să nu mai vorbim de confortul oferit de un frigider, televizor, maşină de spălat etc.“. Acesta este un fragment din scrisoarea adresată redacţiei de Georgeta Udrea din Craiova, strada Prelungirea Dumul Apelor nr. 95, care trăieşte de mai mulţi ani împreună cu familia într-o casă fără curent electric pentru că, spune ea, Electrica nu vrea să-şi extindă reţeaua de curent electric şi pe această străduţă, cufundată în întunderic şi în noroaie atunci când plouă.

GdS Doamnă, povestea dumneavoastră este impresionantă, sperăm să o audă cine trebuie!

Fără curent pe timpul zilei

Mai mulţi cititori ai Gazetei de Sud ne-au semnalat că în cartierul craiovean Plaiul Vulcăneşti curentul electric se întrerupe câteva ore în timpul zilei, de câteva ori pe săptămână. De fiecare dată când au reclamat acest lucru la Electrica li s-a spus că reţeaua este suprasolicitată şi din această cauză se întâmplă tot felul de accidente.

GdS Este normal să se întâmple atâtea accidente şi întreruperi de curent electric pentru că reţeaua cartierului a fost construită în urmă cu 30 de ani, când consumul de curent era foarte mic, deoarece doar câţiva locuitori aveau cel mult televizor. Acum, când toată lumea are tot felul de aparate casnice, reţeaua se dovedeşte subdimensionată faţă de consumul real, fapt pentru care singurele soluţii ar fi reînnoirea reţelei şi adaptarea la consumul real.

Mioara DRAGALINA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII