17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrograme de colectare selectivă în trei staţiuni vâlcene

Programe de colectare selectivă în trei staţiuni vâlcene

Trei staţiuni din judeţul Vâlcea beneficiază de un program de colectare selectivă a deşeurilor provenite din ambalaje, susţinut printr-un parteneriat al autorităţilor locale din Băile Olăneşti, Băile Govora şi Călimăneşti cu firmele de salubrizare Urban şi Ecorom.

Lansarea programului a avut loc în staţiunea Băile Olăneşti, în prezenţa autorităţilor locale din cele trei oraşe, precum şi a reprezentaţilor firmei Urban şi partenerului său în acest proiect, societatea Ecorom. „Programul presupune un efort conjugat al autorităţilor, societăţilor, dar şi al cetăţenilor din cele trei staţiuni. Urban are obligaţia de a colecta toate deşeurile pe care cetăţenii le depozitează în bateriile de plastic aduse de către Ecorom, care se va ocupa de acestea“, a explicat Cristi Popescu, reprezentat al Urban.

În Băile Olăneşti şi Govora au fost instalate, potrivit reprezentanţilor Ecorom, cinci baterii de colectare selectivă a câte trei containere pentru depozitarea sticlei, plasticului, respectiv hârtiei provenite din ambalaje. De asemenea, au mai fost distribuiţi 10.000 de saci pentru locuitorii celor două staţiuni, alături de pliantele care să le explice modalitatea în care colectarea se poate face. Pentru staţiunea Călimăneşti, iniţiatorii proiectului au prevăzut şase baterii de colectare şi au fost împărţiţi 15.000 de saci. Organizat sub sloganul „Fă diferenţa!“, programul din cele trei staţiuni vâlcene îşi propune educarea cetăţenilor în privinţa colectării selective a deşeurilor, care, potrivit organizatorilor, poate duce la o scădere a cantităţii de gunoi menajer pe care Urban o ridică şi implicit la scăderea costurilor acestui serviciu public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS