9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocomotivă în flăcări

Locomotivă în flăcări

OLT. Un mecanic de locomotivă a ajuns la spital cu arsuri de gradele III şi IV pe 60% din suprafaţa corpului în urma unui incendiu. Accidentul s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 20.30, între staţia CFR Slatina şi Halta Milcov.
Locomotiva DA 948 tracta un mărfar şi se deplasa pe direcţia Piatra-Olt – Slatina. În apropierea localităţii Milcov, mecanicii au auzit o bubuitură puternică. Ajutorul de mecanic, Ionel Cârstoveanu, de 49 de ani, din Hârseşti – Argeş, s-a dus să vadă ce se întâmplă. Bărbatul a fost surprins de o explozie şi a suferit arsuri grave. Colegul său, Nicolae Nistor, i-a sărit în ajutor. Acesta din urmă a reuşit să stingă flăcările, apoi a sunat la 112. La faţa locului
s-au deplasat echipajele pompierilor, ale ambulanţei şi ale poliţiei. Mecanicul rănit a fost transportat la spital în stare gravă, fiind dus direct în sala de operaţie. Ieri dimineaţă, Ionel Cârstoveanu a fost supus altei intervenţii chirurgicale. Medicii de la Secţia reanimare a Spitalului Judeţean au spus că pacientul a suferit arsuri de gradele III şi IV pe 60% din suprafaţa corpului şi este în stare gravă. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz.
Incidente similare s-au produs în două rânduri de la începutul anului în judeţ. În ianuarie, o locomotivă cu 24 de vagoane pline cu motorină şi benzină a luat foc la ieşirea din gara Vlăduleni. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar pompierii au reuşit să stingă flăcările.
Alt incendiu a avut loc în februarie, când o locomotivă cu 59 de vagoane încărcate cu material lemnos a fost cuprinsă de flăcări în zona poligonului Milcov. În toate cazurile, incendiile au pornit de la defecţiuni tehnice apărute la locomotive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS