7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrescătorii de fazani în Pleven şi Dobreţu

Crescătorii de fazani în Pleven şi Dobreţu

Olt. Proiectul bilateral Pleven-Dobreţu, demarat pe componenta Phare 2004 privind îmbunătăţirea mediului de afaceri şi perfecţionarea administraţiei publice locale, va duce la înfiinţarea unor crescătorii de fazani în cele două localităţi. Proiectul a fost demarat anul trecut, iar de-atunci au avut loc mai multe întâlniri între reprezentanţii administraţiilor celor două comunităţi. Ultima s-a desfăşurat recent la Pleven, unde partea română a fost reprezentată de primarul din Dobreţu – Olt, Marian Radu, însoţit de colegi din administraţia locală şi de oameni de afaceri care au în derulare investiţii SAPARD în domeniile pisciculturii, horticulturii, apiculturii şi alimentaţiei publice.
Proiectul, care va fi finalizat în această toamnă, valorează 42.000 de euro, sumă alocată de Uniunea Europeană şi de Ministerul Integrării. Primăria Dobreţu va fi dotată cu componente informatice şi vor fi alocate fonduri şi pentru perfecţionarea angajaţilor din primărie.
Un proiect al grupului bulgar Agrobusiness Pleven a propus românilor înfiinţarea unor module de creştere a fazanilor la Dobreţu. Printre cei doritori să demareze acest tip de afacere se numără primarul localităţii, Marian Radu. „Proiectul va fi iniţiat de bulgari. În cadrul parteneriatului cu Pleven, vom beneficia şi noi de finanţări. Investiţia mă interesează şi pe mine. Pot intra în joc toţi cei care vor să dezvolte acest domeniu“, a declarat Marian Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS