25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj30 de milioane pentru modernizarea drumurilor

30 de milioane pentru modernizarea drumurilor

GORJ. Consiliul Judeţean Gorj va cheltui în acest an aproximativ 30 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor judeţene. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj apreciază că reabilitarea infrastructurii rutiere este o prioritate. În acest an se vor asfalta aproximativ 20 de kilometri de drumuri, faţă de patru – cinci kilometri, cât se modernizau în anii trecuţi.
De la începutul anului şi până în prezent s-au asfaltat aproape opt kilometri de drum pe patru artere şi s-au realizat cinci lucrări de consolidare în zonele afectate de alunecările de teren. Valoarea totală a lucrărilor efectuate până acum se ridică la aproape patru milioane de lei.
Consiliul Judeţean Gorj va obţine, în perioada imediat următoare, un împrumut pentru modernizarea Drumului Judeţean dintre Ţânţăreni – Târgu Cărbuneşti – Săcelu – Crasna, pe o lungime de 70 de kilometri. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj aşteaptă să primească finanţare din partea Uniunii Europene, pentru un alt proiect important, de modernizare a Drumului Judeţean dintre localităţile Bumbeşti Jiu şi Polovragi. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că lucrările la cele două drumuri vor începe în acest an. Un alt proiect pentru care se aşteaptă finanţare constă în realizarea de consolidări pe trei drumuri judeţene, care au fost afectate de alunecările de teren. Valoarea acestui proiect este de peste patru milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS