10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProtest în faţa Palatului de Justiţie

Protest în faţa Palatului de Justiţie

Cinci gorjeni protestează de două săptămâni în faţa Palatului de Justiţie din municipiul Târgu Jiu, nemulţumiţi de sentinţele instanţelor de judecată.

 Trei bărbaţi şi două femei din diferite localităţi ale judeţului Gorj stau de dimineaţă până seara, de aproximativ două săptămâni, cu pancartele de gât, în faţa sediului Palatului de Justiţie, unde funcţionează Tribunalul şi Judecătoria Târgu Jiu. Vin în fiecare zi, indiferent de vreme, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de hotărârile instanţelor de judecată. Cei mai mulţi dintre ei fac naveta din comune aflate la 30-40 de kilometri de municipiul Târgu Jiu. Ion Dobroiu are 70 de ani şi este din comuna Bâlteni. Bătrânul se împrumută de bani la vecini ca să vină zilnic la Târgu Jiu şi să protesteze. Acesta a spus că se judecă din anul 1991 pentru o suprafaţă de teren, pentru care deţine acte doveditoare, dar judecătorii nu l-au pus în posesie: „Protestez pentru greşelile pe care le-au făcut aceşti judecători. Nu vom pleca de aici până când nu va veni un reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii, să verifice dacă procesele mele s-au judecat în mod corect“.
Filimon Vulpe, de 58 de ani, este tot din Bâlteni şi se judecă de şase ani pentru a avea acces către propria locuinţă, pentru că o parte din drumul comunal pe care circula a fost atribuit de Comisia locală unui cetăţean, care l-a blocat. „Mă judec pentru a avea drum de servitute către locuinţa mea, dar nu am avut câştig de cauză“, a precizat protestatarul.
Mihai Lăpădătescu, de 63 de ani, este din localitatea Tismana şi se judecă pentru că un vecin i-a încălcat proprietatea. Bărbatul face faţă cu greu temperaturilor ridicate: „Ne este foarte rău. Ne ducem prin rotaţie să luăm apă“.

Protestatarii au fost primiţi în audienţă

Rodica Sturzu este prima persoană care a venit să protesteze în faţa Palatului de Justiţie, acesteia alăturându-i-se apoi celelalte persoane. Femeia se judecă pentru o proprietate care a fost lăsată fiicelor sale şi este nemulţumită de modul în care este judecat procesul: „Judecătorul s-a antepronunţat în sală şi de asta sunt aici. Simt că procesul nu se desfăşoară corect“.
Ileana Bărboi este din comuna Bâlteni. Femeia este revoltată de faptul că terenul care i se cuvenea a fost dat altei persoane. S-a judecat timp de cinci ani, dar fără nici un rezultat.
Protestatarii spun că judecătorii nu mai urcă în sediul Palatului de Justiţie pe  intrarea principală, pentru a nu se întâlni cu aceştia. „Nu mai trec pe aici, ci prin spate“, a spus Ion Dobroiu.
Corina Brăiloiu, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Gorj, a spus că o parte din protestatari au acceptat să intre în audienţă la preşedintele tribunalului, Gheorghe Miruţă, care le-a ascultat păsurile, dar aceştia au continuat protestul.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU